Gent-jonkies kunnen Zenit-stunt niet herhalen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent-jonkies kunnen Zenit-stunt niet herhalen
Foto: © SC

In de Youth League heeft de U19 van AA Gent het niet makkelijk gehad in Valencia. Vooral in de eerste helft tikten de Spanjaarden de Belgen zoek. Dante Walen lukte nog een goal, maar aanspraak maken op een punt kon Gent nooit.

Sander De Graeve in Valencia

De U19 van AA Gent begon zonder internationals Steve Ryckaert en Dries Caignau aan de lastige opdracht op bezoek bij Valencia. De inzet? Een plaats samen met Olympique Lyon helemaal bovenaan de groep.

Meteen werd duidelijk dat het niet van een leien dakje zou gaan. Valencia toonde dat het heel wat voetballend vermogen heeft en kon meteen dreigen via spits Antonio Martinez. Even later was het dan toch raak voor de aanvaller. Hij knalde buitenkant voet enig mooi binnen.

Schietkraam

Het was pompen of verzuipen voor Gent waarbij Segers in een schietkraam stond. Hijzelf en een uitstekende tackle van De Smet voorkwamen erger. Toch kwam er voor de koffie nog een tweede. Martinez legde de bal terug op Mir en die trapte tegenvoets binnen.

Rusten bij 2-0 dus. Na de koffie ging het nog bergafwaarts voor Gent. De troepen van Nico Vanderdonck streden voor wat ze waard waren, maar verder dan een eerredder van invaller Dante Walen, kwamen de Buffalo’s niet.

Revanche vanavond?

Valencia kwam via Soler, Gomez Martin en opnieuw Mir nog aan een zware 5-1 overwinning. Het is dus aan de A-ploeg van AA Gent om dit vanavond te proberen recht te zetten.

Opstelling KAA Gent: Tanguy Segers, Ken Vandenbergh, Thibault De Smet, Siebe Horemans, Jeff Callebaut, Yassine Razzi (82': Justin Pieters), Elton Kabangu, Christophe Van Gysel (63' Dante Walen), Jonathan Mambabua (46' Hasan Özkan), Samuel Davies, Vinko Cerovec.

Opstelling Valencia CF: Antonio Silvera, David Pascual, Antonio Latorre (66' Adrian Crespo), Mariano Konyk, Javier Jimenez, Carlos Soler (80' Alvaro Gomez Martin), Rafael Mir, Gonzalo Villar, Antonio Martinez, Fran Villalba, Ismael Martinez (66' Andres Pascual)

Doelpunten: 1-0 Antonio Martinez (10'), 2-0 Rafael Mir (42'), 3-0 Carlos Soler (65'), 3-1 Dante Walen (67'), 4-0 Alvaro Gomez Martin (82'), 5-0 Rafael Mir (88')

Gele kaarten: Javier Jimenez (22'), Jonathan Mambabua (28'), Ken Vandenbergh (62')

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties