Dé hamvraag: wanneer is Harbaoui  speelgerechtigd? Lokeren weet het zelf nog niet

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Dé hamvraag: wanneer is Harbaoui  speelgerechtigd? Lokeren weet het zelf nog niet
Foto: © photonews

Hamdi Harbaoui moet Sporting Lokeren uit het slop halen door doelpunten te maken. Allemaal goed en wel, maar wanneer is de Tunesische spits nu eigenlijk speelgerechtigd? Het is een vraag waar ze op Daknam voorlopig nog geen antwoord op hebben.

Timothy Collard in Lokeren

Harbaoui was een vrije speler nadat hij zijn contract bij Qatar SC verbrak. Lokeren kon hem dus onmiddellijk benaderen én vastleggen. Maar… bij Qatar zijn ze niet blij dat de spits zijn contract ineens verbrak. Bijgevolg doet de club dus nog een beetje moeilijk…

Het kan snel gaan...

Ondertussen zette Lokeren alvast de procedure om Harbaoui speelgerechtigd te krijgen in gang. De wedstrijd op het veld van Westerlo van komende zaterdag komt sowieso te vroeg, dus Bob Peeters moet het nog minstens één wedstrijd zonder zijn kersverse aanwinst stellen.

Als alles goed gaat, dan is de volledige papierwinkel nog binnen de eerstvolgende zeven dagen in orde. Is dat zo, dan komt Harbaoui zelfs al in aanmerking om tijdens de midweekwedstrijd tegen KAA Gent zijn rentree bij Lokeren te vieren.

... Maar het kan ook aanslepen

Maar… Het is lang niet zeker dat dat het geval zal zijn. “Volgens onze juridische adviseurs moeten we rekening houden met een periode van 8 à 14 dagen om het volledige dossier in orde te krijgen”, aldus sportief directeur Willy Reynders.

In dat geval is het goed mogelijk dat Lokeren het ook de eerstvolgende drie wedstrijden (tegen Westerlo, Gent en Genk) zonder Harbaoui moet doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties