Buyens: "Natuurlijk sta ik liever op onze positie dan op die van Standard"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Buyens: "Natuurlijk sta ik liever op onze positie dan op die van Standard"
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft tegen Waasland-Beveren het uitcomplex van zich af gevoetbald. Yoni Buyens geeft toe dat met de eerste uitzege een pak van de Genkse schouders valt.

Door Robby Morren

"Als we willen meedoen aan de top van het klassement, dan moeten we ook op verplaatsing punten pakken. Elke uitwedstrijd die je niet kan winnen, neemt die druk toe."

Net daarom was de overwinning in Beveren zo belangrijk voor de Limburgers. Peter Maes noemde het een sleutelmatch. "Na die wedstrijd werd er toch iets uitbundiger gevierd in de kleedkamer dan normaal. Dit zorgde voor een zucht van opluchting en gaf ons een boost", aldus Buyens.

We mogen geen stappen overslaan

Toch kon Genk nog niet op de mat brengen wat het in de eigen Cristal Arena toont. "Organisatorisch stond het goed, maar aanvallend liep het nog niet zoals thuis. Dat lijkt me normaal, we zijn in opbouw en we mogen geen stappen overslaan."

En zo zit Genk momenteel op schema, al hoopt Buyens natuurlijk op meer. "We willen zo snel mogelijk die zekerheid verwerven over play-off 1. Natuurlijk sta ik liever op onze positie dan op die van Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties