Reactie Vanhaezebrouck snoeihard: "Die invallers waren dramatisch!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 31 reacties
Vanhaezebrouck snoeihard: "Die invallers waren dramatisch!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was ongemeen hard voor zijn invallers, Moses Simon en Brecht Dejaegere. Volgens de coach van AA Gent wordt het niveauverschil tussen de elf die op het veld staan en de spelers die er net naast vallen, problematisch.

Sander De Graeve in Gent

"Onze invallers waren dramatisch", aldus Vanhaezebrouck. "Na de wissels kwamen we er offensief niet meer aan te pas en zakten we veel te ver terug. Ik wil niets afdoen van de prestatie van Oostende, maar wij hebben het aan onszelf te danken."

"Het laatste kwartier heeft bewezen waarom ik niet roteer. Ik ben misschien hard, maar het is stilaan vijf voor twaalf voor sommigen. Ik begrijp dat ze ongelukkig zijn dat ze niet spelen, maar dan moet je gewoonweg veel meer brengen dan dit als je een kwartier krijgt."

En toch denken ze dat ze in de ploeg moeten staan

"Op training moet je het ook laten zien, en dat is er niet." Hij vreest voor zijn wisselmogelijkheden. "De volgende match is dinsdag al en dat zal opnieuw met dezelfde jongens zijn." De problemen liggen overal. "Vorm omvat alles, het is een probleem op fysiek en mentaal vlak."

"Vorig jaar kon ik makkelijk zes, zeven man wisselen als ik wou. Ze hebben het potentieel, maar al die kleine probleempjes, ziekte en blessures, zorgen dat ze die vorm niet hebben", daarna komt hij bij zijn grootste frustratie. "En tóch denken ze dat ze in de ploeg moeten staan."

"Een aantal jongens die vorig jaar nog mee waren met de groep, raken achterop. De anderen hebben hun niveau opgekrikt naar dat van de Champions League. Ik ben overtuigd dat de jongens die vandaag invielen, Simon en Brecht, hun vorm kunnen terugvinden. Maar ze moeten echt beginnen werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties