Cyriac zit al aan acht: "Nooit gedacht dat hij er 20 zou kunnen maken"

Cyriac zit al aan acht: "Nooit gedacht dat hij er 20 zou kunnen maken"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Gohi Bi Cyriac is een fenomeen aan het worden. Afgeschreven bij Anderlecht, bij Oostende vlotjes topschutter. De Ivoriaan verbaast daarmee de voetbalwereld, want na zijn twee zware blessures had niemand hem meer op dit niveau verwacht.

Hij was vermoeid en vroeg aan Yves Vanderhaeghe wat rust. Bij KV Oostende kan Cyriac dat zich met zijn status permitteren en dus hield Vanderhaeghe hem zeventig minuten op de bank. Toen de nood het hoogst was, moest hij echter invallen. Vlug een broodje binnenduwen en hop... die winnende goal maken.

Zijn ex-coach Besnik Hasi lacht met genegenheid als we hem vragen of hij dit verwacht had. "Nee, Cyriac is top. Hij heeft bij ons 2,5 jaar gesukkeld met zijn blessures en dan zag je dat zijn snelheid was afgebot."

Twintig goals? Nu zou het wel eens kunnen ja

Hasi over Cyriac

"Zijn détente had hij wel nog, maar we hadden niet altijd de kans om met twee spitsen te spelen. En op de flank, dat was geen succes. Daardoor heeft hij niet veel in de basis gestaan. Toen hij deze zomer wou vertrekken, zei ik hem ergens naartoe te gaan waar hij wel zou spelen en bij een coach die hem vertrouwen gaf", aldus Hasi.

Maar dat Cyriac nu al aan acht treffers zou zitten, dat had hij niet verwacht. "Tja, bij Anderlecht krijg je niet de tijd om je aan te passen. Je moet er direct staan. Zijn statistieken zeiden dat hij nooit 20 goals had gemaakt, maar nu zou het wel eens kunnen ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties