Moses Simon, van goudhaantje naar onherkenbare kluns

Moses Simon, van goudhaantje naar onherkenbare kluns
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen werd hij de hemel ingeprezen om zijn goals, zijn techniek en zijn snelheid. Dit seizoen kan Moses Simon niet bevestigen. Na enkele mindere prestaties op rij besloot Hein Vanhaezebrouck om hem naar de beloften te sturen om vertrouwen op te doen.

"Hij ging één speler voorbij, twee spelers... Hij scoorde met links en met rechts. We bekeken elkaar bij de stafmeeting en zeiden: "Pfff, dat is geen normale speler", zei Vanhaezebrouck vorig seizoen over Moses Simons.

De Nigeriaan van twintig schoot dan ook als een raket uit de startblokken. Na amper negen matchen had hij zes doelpunten en vier assists achter zijn naam staan. Hij was kortweg beslissend in elke match.

"In mijn 25 jaar bij Gent heb ik nog nooit een speler met zo'n potentieel gezien", verklaarde Michel Louwagie toen. "Twintig miljoen euro zal een correct bedrag zijn als ze hem willen komen halen." Dat bedrag zal nu nog in het hoofd van Louwagie zitten... al zal het nu wel rondspoken.

Eén assist, nul goals

Sinds begin dit seizoen is Simon Moses onherkenbaar. Na elf speeldagen heeft hij één assist laten optekenen en geen enkel doelpunt. Een triest bilan na die fabuleuze start.

Het verschil maken lukt hem niet meer en Vanhaezebrouck heeft hem dan ook uit de roulatie gepakt. De laatste keer dat hij kon scoren was met de Nigeriaanse nationale ploeg tegen Kameroen, in een galamatch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties