De metamorfose in Kevin De Bruyne: als hij nu ook nog begint te scoren ...

De metamorfose in Kevin De Bruyne: als hij nu ook nog begint te scoren ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne vond dit seizoen al bijzonder vlot de weg naar doel bij Manchester City. Zes goals en vijf assists is de balans over alle competities heen. En dus staat nu ook de goalgetter KDB stilaan op. Al waren zijn statistieken bij Wolfsburg ook al verre van slecht.

Het leek een beetje alsof De Bruyne de vorige seizoenen - en dan vooral vorig jaar - vooral een assistkoning was. Maar ook bij Wolfsburg legde hij toch maar mooi 10 doelpunten in het mandje in de Bundesliga alleen.

Maar met 20 assists was dat natuurlijk wel wat opviel. En ondertussen is het al duidelijk: bij The Citizens krijgt hij een nog iets aanvallender rol, waardoor hij nog vlotter zelf scoort.

De statistieken wat betreft assists en beslissendheid voorin blijven gelijklopend met de jaren in Duitsland - en dat is eigenlijk erg knap, gezien de Engelse competitie toch anders is en er van aanpassingsproblemen dus hoegenaamd geen sprake is.

Maar wat doelpunten betreft is er toch een positieve lijn te zien. Per negentig minuten maakt hij in de competitie alleen al 0,55 doelpunten, of meer dan 1 per twee volledige wedstrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties