Opvallend: Ronaldo wordt niet opgeroepen voor oefeninterlands

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Opvallend: Ronaldo wordt niet opgeroepen voor oefeninterlands
Foto: © photonews

Clubtrainers zien hun vedetten niet altijd graag vertrekken naar de nationale ploeg. Het FIFA-virus slaat bij momenten immers wild om zich heen en als spelers niet geblesseerd raken, dan keren ze vaak toch vermoeid terug.

Daar hoeft Real Madrid-coach Benitez zich in het geval van Cristiano Ronaldo de komende weken alvast geen zorgen over te maken. Bondscoach Fernando Santos gunt de vedette immers rust voor de vrienschappelijke interlands tegen Luxemburg en Rusland.

Het seizoen belooft alweer bijzonder zwaar te worden voor de Portugese superster, die wil vermijden dat hij uitgeblust aan het komende EK moet beginnen. Een extra rustpauze is dan ook meer dan welkom.

Op die manier krijgt Ronaldo ook de kans om zich samen met zijn ploegmaats (voor zover die zelf geen interlandverplichtingen hebben) voor te bereiden op de Clásico. Die staat op 21 november op het programma.

Bondscoach Fernando Santos wil bovendien wat experimenteren in de vriendschappelijke interlands. Ook voor de laatste kwalificatiewedstrijd van Portugal tegen Servië kreeg Ronaldo al rust. Daar profiteerde hij van om enkele dagen vakantie te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties