Mignolet ziet nog één groot verschil met Spanje en Italië: "Maar de kernen zijn vergelijkbaar"

Mignolet ziet nog één groot verschil met Spanje en Italië: "Maar de kernen zijn vergelijkbaar"
Foto: © photonews

Simon Mignolet mag bij de nationale ploeg eindelijk eens het doel verdedigen tegen rasechte topploegen. Weliswaar zijn het oefenwedstrijden, maar zo neemt Mignolet het niet op.

"Het zijn wedstrijden op internationaal niveau, daar bestaan geen vriendschappelijke wedstrijden meer in", vindt Mignolet. "Het is een geschenk om te mogen aantreden in zulke matchen."

Mignolet staat met België eerste op de FIFA-ranking en dat maakt toch iets los, ook in Engeland. "We hebben ook een aantal jongens uit Wales in de ploeg en die zijn van de 50ste plaats naar de top tien gestegen. En wij staan eerste. Daar wordt toch wat mee gelachen ja", knikte Mignolet. "Met drie Belgen in de ploeg bieden we echter weerwerk."

Er wordt wel gelachen bij Liverpool met die eerste plaats

Maar in welke mate beschouwt Mignolet de Rode Duivels nu als 'de beste ploeg ter wereld'? "Het grote verschil met landen als Spanje en Italië is dat zij wel toernooi-ervaring hebben. Als je de drie kernen naast elkaar zou leggen, zijn die vergelijkbaar. Zij hebben enkel die toernooien al gewonnen. Nu moeten we bewijzen dat we ons kunnen meten met hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties