Duchâtelet spreekt... Over mislukte plannen bij Standard, zijn liefde voor de club en opvolger Venanzi

Timothy Collard
Timothy Collard
| 33 reacties
Duchâtelet spreekt... Over mislukte plannen bij Standard, zijn liefde voor de club en opvolger Venanzi
Foto: © photonews

Het was al een tijdje stil rond Roland Duchâtelet, maar nu is de ex-voorzitter van Standard toch nog eens teruggekomen op zijn tijd in Luik. Duchâtelet had het onder meer over zijn opvolger, Bruno Venanzi, en zijn mislukte plannen met de club.

Over zijn (mislukte) plannen met Standard…

“Standard is een club die fantastisch kan zijn… Als het publiek er achter staat. Standard kan de beste ploeg van het land zijn, daar ben ik zeker van. Dat probeerde ik te verwezenlijken, maar het heeft niet gewerkt”, zegt Duchâtelet in een gesprek met de RTBF.

“Twee jaar geleden had Standard kampioen moeten worden. Het potentieel was enorm, maar de geschiedenis herhaalde zich niet.”

Over Standard-Anderlecht…

“Ik was héél erg blij toen Standard van Anderlecht won. Blij, net als iedere supporter. Standard blijft (naast STVV, nvdr.) één van de twee clubs van mijn hart.”

Over Bruno Venanzi…

“We horen elkaar nog. Ik probeer nog steeds goed met hem te werken, want het zou jammer zijn om zo’n goede relatie te verliezen.”

Venanzi maakte al enkele fouten sinds zijn aanstelling, maar Duchâtelt sust. “Ook ik heb indertijd fouten gemaakt. Zeker op het gebied van communicatie. Ook voorzitters maken fouten. Er is maar één probleem: in de voetbalwereld worden die fouten meten uitvergroot.”

Over zijn grootste fout: Rednic…

“Mijn grootste fout bij Standard, was mijn communicatie over Rednic. Ik wilde hem beschermen in plaats van te zeggen waarom ik hem geen contractverlenging gaf. Ik dacht dat het wel zou overwaaien, maar dat was niet het geval…”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties