Lierse en Standard houden het op gelijkspel, Gent wint wél

Twee wedstrijden gisteren in de Super League bij de vrouwen. In dé topper van de speeldag hielden Lierse en Standard het op een gelijkspel, Anderlecht kan daarvan vandaag profiteren. Gent won in Leuven.

Lierse - Standard 1-1

De heenwedstrijd tussen de twee titelfavorieten was al op een gelijkspelletje geëindigd, ook de terugwedstrijd zorgde voor geen winnaar. Jana Coryn - wie anders - zette de troepen van Lierse snel op voorsprong, na een halfuurtje werd het via een eigen doelpunt 1-1.

In de tweede helft had Lierse nog een twintigtal minuten het overtal na rood voor Vanhamel, maar het kon de bevrijdende 2-1 niet meer scoren. Anderlecht - nu nog op twee punten - kan zo zaterdag naar de leiding springen.

OH Leuven - Gent 0-1

OH Leuven pakte dit jaar nog geen punt en het zit de dames ook niet mee. Voor het halfuur was het uiteindelijk een eigen doelpunt dat het verschil maakte voor de Buffalo's, die zo weer iets steviger in de top-4 plaatsnemen.

Vandaag spelen Ladies Genk tegen Anderlecht en ontvangt Heist Tienen.