Broers-Neville als trainersduo: geen unicum

Caroline Tonnelier en guillaume raedts
| 1 reacties
Broers-Neville als trainersduo: geen unicum
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Neville is intussen officieel voorgesteld als nieuwe coach van Valencia. Hij volgt Nuno Espirito Santo op. In Spanje zal hij samenwerken met zijn broer Phil.

Bij Manchester United waren ze jarenlang ploegmaats. Nu vinden ze elkaar opnieuw terug als collega's. Gary is hoofdtrainer bij Valencia, Phil is zijn assistent. Een atypische situatie, maar toch zijn er enkele voorgangers terug te vinden in de voetbalgeschiedenis. 

Dundee United: de broers Bonetti

Bonetti is een belangrijke naam in de Italiaanse voetbalwereld. Aldo Bonetti verdedigde de kleuren van Brescia voor de Tweede Wereldoorlog en ook zijn zonen Mario, Dario en Ivano werden profvoetballers. 

Tussen 2000 en 2002 hadden Dario en Ivano de sportieve leiding van de Schotse club Dundee United. Ondanks serieuze transferuitgaven werd de passage van de broers geen groot succes. Een zesde en een negende plaats was het resultaat.

Een aantal jaren later werkten beide heren opnieuw samen. Bij Pescina was Valle Del Giovenco technisch directuer, terwijl tweevoudig Italiaans international Dario er één seizoen aan de slag was als coach.

Southampton: de broers-Koeman

Na het vertrek van Mauricio Pochettino richting Tottenham, stelde Southampton in de zomer van 2014 Ronald Koeman aan als coach. Ze kregen twee Koemans voor de prijs van één, want Erwin werd assistent.

Met succes, want afgelopen seizoen deden The Saints het uitstekend en dat leverde een zevende stek op. Een mooie eerste samenwerking van de twee broers. Overigens speelden Ronald en Erwin ook tijdens hun actieve carrière slechts één seizoen samen (1982-1983 bij RKC Waalwijk). 

Ajax: de broers De Boer

Frank en Ronald De Broer zijn, net als de Nevilles, twee levende voetballegendes. Ze speelden samen bij Ajax, Barcelona en Glasgow Rangers. Nadien trokken ze samen richting Qatar.

Heden ten dage zijn beide heren opnieuw in loondienst van dezelfde club en dat is uiteraard Ajax. Frank is hoofdtrainer, terwijl Ronald zich bezighoudt met de beloften. Geen trainersduo, maar uiteraard werken beide heren wel samen in een club die de doorstroming van de jeugd in het DNA heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties