Romelu Lukaku weet het zeker: "Wij worden Europees kampioen. Dat geloof ik echt"

Redactie
| 2 reacties
Romelu Lukaku weet het zeker: "Wij worden Europees kampioen. Dat geloof ik echt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku zit in bloedvorm. Bij Everton scoort hij en laat hij scoren, maar bij de nationale ploeg loopt het minder vlot. Zijn verklaring?

"We spelen in dezelfde 4-2-3-1-opstelling, we hebben hetzelfde type spelers, evenveel balbezit, ... Er wordt gezegd dat Everton countervoetbal speelt, maar dat is niet zo. Hier heb ik gewoon een vrijere rol. Ik doe alles op instinct."

En dat loont, zo vertelt hij aan Sporza.  "Ik scoor met het hoofd, met links, met rechts, van ver én op de korte ruimte. Op een gegeven moment zal ik wat ik hier kan ook laten zien bij de Duivels."

De concurrentie bij de Rode Duivels is groot, met mannen als Benteke en Batshuayi. Dat doet hem niets. "Daar kick ik op. Batshuayi viel in tegen Italië en scoorde, maar dat doet me niets. Als hij goed speelt bij Marseille of Benteke scoort bij Liverpool dan doet mij dat niets. Als ik laat zien wat ik kan, dan ben ik niet bang voor mijn plaats."

"Wij worden Europees kampioen - Romelu Lukaku"

Geen schrik voor zijn plaats, en aan ambitie geen gebrek. "Wij worden Europees kampioen. Dat geloof ik echt. Iedereen in de kleedkamer van Everton is bang van onze ploeg. Hopelijk pieken we op het juiste moment. Als we het nu niet waarmaken, ligt het alleen aan onszelf, niet aan de andere ploegen."

Big Rom is er van overtuigd dat de Rode Duivels kwalitatief en in de breedte de beste kern van Europa hebben. "Iedereen kan in de basiself staan. We hebben opties in doel, in de spits, in de verdediging, ... En we zijn een hechte groep. Eerlijk? België kan iedereen aan." 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties