Het succes van dé Engelse seizoensrevelatie ontsluierd, mét Belgische inbreng

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Het succes van dé Engelse seizoensrevelatie ontsluierd, mét Belgische inbreng
Foto: © SC

Leicester City is momenteel dé absolute verrassing in de Premier League. De voetbalclub uit de East Midlands houdt momenteel de kleppers af en palmt de leidersplaats in. En jawel, er zijn Belgische links: Ritchie de Laet en Marcin Wasilewski.

Ritchie de Laet ligt momenteel in de lappenmand, maar de voormalige speler van onder meer Antwerp FC en Manchester United mag trots zijn op zijn parcours in de Premier League

De laatste weken viel De Laet regelmatig naast de basiself, maar hij sprokkelde toch al meer dan zeshonderd minuten in acht basisplaatsen voor the Foxes

"Al kreeg Leicester aanvankelijk veel tegendoelpunten te slikken", maakt Premier League-watcher Iolo Cheung een kanttekening. "Maar als je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander maakt dat weinig uit."

En dat is meteen de kracht van Leicester. "Ze scoren ongelooflijk vlot. Ik vrees dan ook dat het mooie liedje niet tot het einde zullen uitzingen. De afhankelijkheid van Jamie Vardy en Riyad Mahrez is te groot."

Het aandeel van Wasyl bij Leicester City? In de kleedkamer misschien... (lacht)

Iolo Cheung

En wat met die tweede Belgische link? Ook Marcin Wasilewski zit namelijk in de A-kern van de seizoensrevelatie. "Wasyl heeft de Premier Leagie dit seizoen nog niet gezien. Dus zijn aandeel? In de kleedkamer misschien..." (lacht) 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties