Essevee wapent zich voor play-off 1: “Dat is een erg goede zaak”

Essevee wapent zich voor play-off 1: “Dat is een erg goede zaak”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zege van Zulte Waregem tegen Waasland-Beveren was erg belangrijk voor de troepen van Francky Dury. Door het puntenverlies van Genk en Kortrijk staat Essevee plots weer wat steviger in de top-6. “En dat verdienen mijn spelers”, meent Francky Dury. Klopt dat ook?

“Goed dat we wat puntjes konden bijsprokkelen gezien er enkele andere ploegen toch punten verloren”, was Nicola Storm niet ontevreden van hoe het voetbalweekend zich ontspon. 

“De drie punten waren deze wedstrijd het belangrijkste”, vond ook Mbaye Leye. “We speelden tegen een misschien niet zo sterk Waasland-Beveren, maar wisten wel de punten thuis te houden. Door de andere resultaten een erg belangrijke overwinning.”

Vertrouwen getankt tegen Gent -

Mbaye Leye

“In de matchen tegen AA Gent hadden we het nodige vertrouwen getankt, nu hebben we de drie punten ook weten te pakken op het juiste moment. Dat is belangrijk ook naar de wedstrijd van volgende week in Lokeren toe. Daar willen we ook iets rapen.”

Maar: voor de zoveelste keer dit seizoen liet Essevee twee gezichten zien. Een erg knap gezicht, met goed voetbal, snelle doelpunten en snedige acties. Maar ook een afwachtend, bang, achteruit plooiend en slordig Essevee.

“We zijn te ver achteruit gezakt in de tweede helft, omdat we de 2-0 voorsprong wilden vasthouden. Dat is niet goed, zeker niet omdat we door de 2-1 plots terug in spanning kwamen. Gelukkig was het deze keer niet zoals tegen Gent, waar de laatste corner een tegendoelpunt en puntenverlies was”, besloot Mbaye Leye.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties