Reactie Genk maakte -eindelijk- indruk: "Aan zo'n tempo hebben we dit seizoen nog niet gespeeld"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 11 reacties
Genk maakte -eindelijk- indruk: "Aan zo'n tempo hebben we dit seizoen nog niet gespeeld"
Foto: © SC

Dolle vreugde bij Racing Genk. De Smurfen namen revanche na de 3-1 nederlaag in Sint-Truiden en deden dat met wervelend voetbal. Peter Maes lijkt de juiste formule -eindelijk- gevonden te hebben.

"Als je lopende mensen hebt voorin en de bal vooraan goed kan vasthouden, dan kan je als ploeg hoger staan. We hebben aan een tempo gespeeld dat we dit seizoen nog niet hadden gedaan", klonk het tevreden.

Met Neeskens Kebano centraal voorin is er veel meer beweging. "Kebano zorgt voor de nodige diepte, hij is heel balvast en hij heeft een actie in huis. We kunnen op deze manier veel mensen in de zestienmeter krijgen."

Er is nog veel werk aan Bailey

Leon Bailey was nadrukkelijk aanwezig, eiste de bal voortdurend op, maar maakte soms nog de verkeerde keuzes. "Er is nog veel werk aan, in het veldspel en in de passing", zegt de coach. "Als hij niet gaat overdrijven, wordt hij een grote. Hij pikt alles goed op."

"We zijn op de goede weg. Nu moeten we proberen om ook op Charleroi de drie punten te pakken vooraleer we de winterstop ingaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties