Reactie Superprestatie op Brugge, maar Heylen denkt na over onmiddellijke toekomst: "Ik wil spelen"

Superprestatie op Brugge, maar Heylen denkt na over onmiddellijke toekomst: "Ik wil spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Immens respect voor Michaël Heylen. 96 minuten gespeeld dit seizoen en dan zo'n match spelen op Brugge, in een wedstrijd waarin de druk immens hoog was. Maar hoe lang kan zijn situatie nog blijven duren? Stilaan wordt hij ook zelf ongeduldig.

Heylen speelde 6 minuten in de eerste match tegen Monaco en 90 minuten bekervoetbal tegen Spouwen Mopertingen. "Normaal gezien ging Bram (Nuytinck) spelen, maar die moest op het laatste moment afhaken. Zaterdag wist ik dat ik ging spelen. Dit doet deugd na zoveel tijd niet spelen", reageerde Heylen.

Heylen scoorde punten, maar is op zijn 21ste niet meer zo geduldig als twee jaar geleden. "Ik denk dat ik mijn kans gegrepen heb vandaag. Daar heb ik lang naartoe gewerkt. Als je die kans krijgt, weet je dat je er moet staan. Het was de keuze van de coach, maar ik ben altijd hard blijven werken."

Het kan snel gaan in voetbal

Michaël Heylen

Er zijn ook enkele teams geïnteresseerd om hem in januari over te nemen op huurbasis, maar als enige andere - naast Kara - rechtsvoetige verdediger zal Hasi niet geneigd zijn hem te laten vertrekken. "Pas op, het kan snel gaan in voetbal. Leander kan daar ook spelen en Nuytinck is er ook nog."

"Ik wil spelen, maar als Anderlecht me niet wil laten gaan, zal ik mijn uiterste best blijven doen zolang ik hier ben. Het liefst zou ik bij Anderlecht blijven en spelen, maar de concurrentie is groot. Het is niet leuk als je geen speelminuten krijgt. Ik kan nu enkel met prestaties voor druk zorgen bij het bestuur en de coach."

Ik kan enkel voor druk zorgen op het bestuur en de coach

Michaël Heylen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties