La Liga: Barça mét Vermaelen sluit fenomenaal 2015 in schoonheid af

Redactie
| 19 reacties

Sommige Belgische voetballers genieten momenteel van een Spaans winterzonnetje, maar in La Liga wordt er vandaag wel nog steeds gevoetbald. Real Madrid sluit 2015 alvast af met een overwinning.

Update 22u25: Barcelona kende geen problemen met Real Betis en werd bovendien op weg geholpen door een own goal van Westermann. Vervolgens prikte Messi de 2-0, in zijn 500ste wedstrijd voor Barça, in doel.

Onze landgenoot Vermaelen mocht de hele partij volmaken. Hij zag hoe Suarez na de koffie de 3-0 en de 4-0 afleverde.

Voor de Catalaanse grootmacht was het een gouden jaar. De troepen van Luis Enrique wonnen de landstitel, CL, Copa del Rey, Europese Supercup en het WK voor clubs.

Teammaats doen het voor Ferreira Carrasco

Onze landgenoot Ferreira Carrasco leek met Atlético Madrid niet verder te komen dan een 0-0-gelijkspel bij Rayo Vallecano. De Rode Duivel werd in minuut 70 naar de kant gehaald, maar in het slot gebeurde het toch. Ploegmaats Correa en Griezmann zorgden nog voor 0-2.

Sevilla was eveneens aan het feest. De EL-winnaar zette Espanyol met 2-0-cijfers opzij. Immobile en Banega scoorden voor de thuisploeg.

Ronaldo pareert

Real Madrid hield in de vooravond de punten thuis tegen Real Sociedad. Het scorebord gaf na negentig minuten voetballen een 3-1-overwinning voor de Koninklijke aan, inclusief twee doelpunten van Cristiano Ronaldo.

CR7 kreeg de voorbije weken een pak kritiek over zich heen, maar de Portugees bewijst dat dat amper invloed heeft op zijn prestaties. Real Madrid staat aan de leiding en telt een punt meer - en twee wedstrijden meer - dan FC Barcelona.

30/12/2015 16:00Real Madrid - Real Sociedad3-1
30/12/2015 16:00Levante - Malaga0-1
30/12/2015 18:15Sevilla - Espanyol Barcelona2-0
30/12/2015 18:15Rayo Vallecano - Atlético Madrid0-2
30/12/2015 18:30SD Eibar - Sporting Gijon2-0
30/12/2015 20:30Getafe - Deportivo0-0
30/12/2015 20:30Barcelona - Real Betis4-0
30/12/2015 20:30Celta De Vigo - Athletic de Bilbao0-1