KV Kortrijk op stage in Knokke, maar er is geen veld: "Westerlo traint hier ook? Dat is mijn probleem niet"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Knokke-Heist
| 11 reacties
KV Kortrijk op stage in Knokke, maar er is geen veld: "Westerlo traint hier ook? Dat is mijn probleem niet"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

De Belgische eersteklassers bereiden momenteel het vervolg van het seizoen voor onder een zuiders zonnetje. Allemaal, behalve KVC Westerlo en KV Kortrijk. En bij laatstgenoemde loopt het allemaal grondig fout.

We troffen vanmiddag een ontspannen Johan Walem - nippend van een koffie - aan in de lobby van het mondaine hotel Pavillon du Zoute in Knokke-Heist. Maar eerlijk? In de schoenen van de coach van KV Kortrijk willen we niet staan. 

Walem weet nog niet of zijn verdediging - met Zarko Tomasevic en Benoît Poulain op kop - binnen een weekje nog intact is. Daarbovenop laten ook de trainingsfaciliteiten te wensen over. 

Wie moest onze velden regelen? Ik weet het niet, maar het is een feit dat er niets voorhanden is

Johan Walem

"We hadden de belofte gekregen dat er twee voetbalvelden ter onze beschikking klaar zouden zijn", kan de Italobelg er niet om lachen. "Wie dat moest regelen? Het hotel, de club? Ik weet het niet, maar het is een feit dat er niets voorhanden is."

Ondertussen hebben de Kerels geen trainingsveld en werd er noodgedwongen getraind op synthetisch gras. De komende dagen wordt er dan maar uitgeweken naar het Oost-Vlaamse Maldegem. Met andere woorden: allesbehalve ideaal.

KVC Westerlo traint ook in Knokke, maar dat is mijn probleem niet

Johan Walem

"Ik weet dat KVC Westerlo momenteel op de gewone terreinen aan het werken is, maar dat is mijn probleem niet. Over de mentaliteit van de jongens heb ik niet te klagen. We trainen lang én hard."

Ook de spelersgroep is geen fan van kunstgras. "Het is niet ideaal om daar veel op te trainen", vertelt Gertjan De Mets. "Ik voel het nu al in de knieën en in de enkels."

Spanje? 

De oplossing van het Kortrijkzaanse probleem zou natuurlijk ook in pakweg Spanje of Cyprus kunnen liggen. En dat weet ook Johan Walem. "Of ik liever in het buitenland zit?" (blik spreekt boekdelen)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties