Interview Van Veldhoven probeert ontslag plaats te geven: "Ik heb de charme van Westerlo nooit mogen ervaren"

Van Veldhoven probeert ontslag plaats te geven: "Ik heb de charme van Westerlo nooit mogen ervaren"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Harm van Veldhoven moest na zijn ontslag bij Westerlo toch even bekomen. Van dag één was het duidelijk dat hij het er moeilijk ging hebben met de supportersaanhang. Uiteindelijk hebben die hem ook de kop gekost, want de situatie werd onhoudbaar.

Harm van Veldhoven werd bij Westerlo het slachtoffer van het ontslag van Dennis van Wijk. Die was bij de supporters geliefd, maar niet zo erg in de bestuurskamers (lees: bij Herman Wijnants). Na de zoveelste clash liet de sterke man van Westerlo hem gaan en haalde hij Van Veldhoven.

Harm, hoe gaat het nu met jou?

"Ik begin het een plaats te geven, maar het is toch wel even wonden likken. Voor mij was het de eerste keer dat ik echt tegen het publiek moest vechten, quasi vanaf dag 1. We begonnen met een gelijkspel tegen Gent en hadden na zeven matchen zes punten. De volgende match tegen Oostende kreeg ik al een supportersactie over me heen."

Heeft dat pijn gedaan?

"Kijk, ik dacht dat Westerlo wel bij me zou passen. Een charmante, vriendelijke gezinsclub. En het was slechts een halfuurtje rijden. Maar ik heb de charme van Westerlo nooit mogen ervaren."

Was je groep kwalitatief sterk genoeg?

"Ik ben ervan overtuigd dat ze de kwaliteiten hebben om in eerste te blijven. Ik had ook de pech dat belangrijke spelers zoals Daems, Gounongbe en De Ceulaer lang uit waren. Laat Anderlecht zeven weken zonder Defour en Praet voetballen en je hebt ook een heel andere zaak."

"En dat de nieuwkomers, Moeskroen en Waasland-Beveren het beter deden dan verwacht. Maar met onze groep en onze mentaliteit gingen we daar wel boven komen, dacht ik."

Met Gounongbe, Daems en De Ceulaer een heel seizoen erbij had ik in ieder geval meer punten gehad

Harm van Veldhoven

Had je De Ceulaer en Gounongbe heel het seizoen gehad, was het dan anders geweest?

"Ik had in ieder geval meer punten behaald. Of de kritiek minder was geweest...? Dat weet ik niet."

Had die kritiek op jou invloed op je spelersgroep?

"Daar ben ik zeker van. Je verliest toch voor een deel je macht over die groep. Als het publiek 'Harm buiten' roept, weten spelers die op de bank zitten dat die situatie ook niet eeuwig kan blijven duren. En dus laten ze bedijen."

Ik neem het Aoulad niet echt kwalijk

Harm van Veldhoven

Was het gebaar van Aoulad (die het publiek nog wat opzweepte) de druppel?

"Ik stond op dat moment kwetsbaar, maar ik heb hem dat nooit echt verweten. Hij was één van de betere voetballers, punt! Ik neem hem dat niet echt kwalijk. Het was niet tolereerbaar, maar hij zat op de bank en dan is zo'n jongen beïnvloedbaar."

Was dit je meest zure ontslag?

"Het was een raar ontslag. Van bovenaf wilden ze me niet echt buiten, maar van buitenaf wel. Ik heb Herman toen ook gezegd dat hij zijn club moest beschermen. Maar de ontgoocheling was er niet minder om."

Heb je nu al andere contacten?

"Vooral vanuit het buitenland ja. Als je bij Westerlo ontslagen wordt, staan de clubs niet te drummen. Daar moet je eerlijk in zijn. Maar ik wil gelukkig zijn in wat ik doe. Ik wil werken, maar niet ten koste van alles."

Ben je soms niet té gevoelig voor de harde voetbalwereld?

"Misschien wel ja. Maar dat is mijn karakter en dat wil ik niet veranderen. Ik wil een totaalzin aan mijn leven geven. Ik probeer mijn spelers ook wat opvoeding mee te geven. Ik vind dat dat moet kunnen. Voor mezelf vind ik dat geen probleem. Ik zal ook nooit trainer worden van bijvoorbeeld Moeskroen, omdat die club niet bij me past. Dat ben ik nu eenmaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties