Soms hangt geluk aan een zijden draadje: Zweedse ploeg ontsnapte op het nippertje aan de dood en speelde even later kampioen

Briers Philippe
| 0 reacties
Soms hangt geluk aan een zijden draadje: Zweedse ploeg ontsnapte op het nippertje aan de dood en speelde even later kampioen
Foto: © SC

Van een sprookje gesproken... De toenmalige Zweedse derdeklasser Dalkurd FF moest vanuit Barcelona terugkeren naar Stockholm. Ze hadden plaatsen op de neergestorte vlucht van Andreas Lubitz, maar de teammanager boekte op het allerlaatste moment de tickets om.

"De wachttijd van 6 uur in Düsseldorf, heeft mij de vlucht toch doen annuleren. Uiteindelijk vloog een deel van de selectie via Zürich, de andere helft via München. Het was dus puur toeval dat we nog leven", aldus de teammanager.

De spelers van Dalkurd FF ontsnapten op het nippertje aan de dood en werden later dat seizoen zelfs nog kampioen in de Zweedse derde klasse. Het trainingskamp in Catalonië heeft bijgedragen aan een promotie, maar het voorval was logischerwijs een grote schok voor de spelers.

Speciale club

Dalkurd FF werd 11 jaar geleden opgericht door Koerdische immigranten. Het was een sociaal project om jongeren van de straat te houden. In 2005 begonnen ze op het allerlaagste niveau.

Na 6 opeenvolgende titels, treedt Dalkurd FF nu aan in de Zweedse tweede klasse. De aandacht van Koerdische media voor het project is enorm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties