Van Damme deze week nog naar de Verenigde Staten? Daar lijkt het nu toch wel écht op

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Van Damme deze week nog naar de Verenigde Staten? Daar lijkt het nu toch wel écht op
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme is op weg naar de Verenigde Staten. Meer bepaald naar LA Galaxy. De ervaren verdediger van Standard staat open voor een nieuwe uitdaging en verwacht wordt dat er in de loop van de week meer duidelijkheid is omtrent het dossier, zo vernam onze redactie.

Van Damme groeide de voorbije jaren uit tot één van de absolute sterkhouders van Standard, maar op zijn 32e acht de linksvoetige verdediger de tijd rijp om nog één keer een buitenlands avontuur aan te gaan.

"Dit zou een mooie stap zijn voor Jelle Van Damme"

Nico Vaesen

“De MLS kent een positieve evolutie. Voor Jelle zou dit dan ook een mooie stap in de eindfase van zijn carrière zijn”, aldus zaakwaarnemer Nico Vaesen aan Voetbalkrant.com.

De aanvoerder van Standard voerde de nodige gesprekken met zijn zaakwaarnemer en daaruit blijkt dat Van Damme graag in de Major League Soccer aan de slag wil. Nu is het aan Vaesen om nog enkele zaken uit te klaren voor zijn poulain.

Inleveren of niet?

Welke zaken precies? Het gaat om punten en komma’s in het mogelijke contract van Van Damme en over enkele regels die de Major League Soccer oplegt. In Amerika gaat het er namelijk lichtjes anders aan toe dan in Europa. Zo legt de MLS verschillende regels op aan de clubs uit de competitie.

Één van die regels is bijvoorbeeld dat een club uit de MLS niet meer dan drie buitenlandse topverdieners (een contract van meer dan 367.985 euro, nvdr.)  in zijn selectie mag tellen.

LA Galaxy telt momenteel drie zulke buitenlandse spelers, waardoor Van Damme mogelijk moet inleveren. Tenzij de betrokken partijen een oplossing vinden natuurlijk. Wordt vervolgd…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties