Daarom is het nu of nooit voor Racing Genk

Daarom is het nu of nooit voor Racing Genk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zomer kwamen met Dewaest, Kebano, Bailey en co een pak nieuwe namen naar de Cristal Arena. In de winter heeft men in Genk opnieuw de geldkraan opengedraaid. En zo hebben de Limburgers geen excuus meer. Essevee moet dus voor de bijl.

In onze poll kwam duidelijk naar voren: drie ploegen (Zulte Waregem, Standard en Racing Genk) komen in aanmerking voor twee plaatsen in play-off 1. En dus moet Racing Genk de wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Essevee zeker winnen. Waarom? Hierom:

1. Investeringen laten renderen

Wie 5-6 miljoen euro investeert in een aantal nieuwe spelers, die wil dat zoiets ook meteen gaat renderen. Met Karelis is de langverwachte echte goalgetter aangetrokken, hij moet nu 'enkel' nog de doelpunten maken die hem op een schoteltje zullen worden aangeboden door al die andere toppers (Pozuelo, Bailey, Malinovskyi, Kebano, ... hebben het spelvermogen en de creativiteit).

2. Peter Maes wil doorbouwen

Peter Maes heeft een project voor ogen met Racing Genk dat - zijn periodes bij Mechelen en Lokeren indachtig - over verschillende seizoenen zal lopen. Maar als Janssens & co dromen van meespelen om Europees voetbal (en wie weet meer) binnen de paar jaren, dan is een eerste ervaring in play-off 1 primordiaal.

3. Fans hebben het nodig

De supporters van Racing Genk snakken naar een nieuw avontuur tegen de echte toppers. Dus is 2016 hét moment om dat waar te maken. De fans geloven er alvast in, maar ze willen het ook. De tifo tegen STVV en het brandende vuur van toen? Exemplarisch.

4. Het programma is loodzwaar

Als het kan, dan willen de Genkies natuurlijk ook naar de Heizel. Dan moet Standard voor de bijl in de halve finales van de Beker van België, een extra belasting die Charleroi en Zulte Waregem niet hebben. Bovendien eindigt Genk met matchen tegen Lokeren, Club Brugge, Standard én Oostende aan het seizoen.

Op dat moment moet Genk stevig in de top-6 staan, dus is enkel winst tegen Essevee voldoende. Verlies is helemaal uit den boze om nieuwe teleurstellingen te voorkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties