Analyse Verlos Gedoz uit z'n lijden met een stekje op de bank...

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 43 reacties
Verlos Gedoz uit z'n lijden met een stekje op de bank...
Foto: © Photonews

Wat is er toch aan de hand met Felipe Gedoz? De Braziliaan was vorig seizoen nog één van de sterkhouders bij Club Brugge, maar sinds zijn blessure vlot het niet meer.

Michel Preud’homme liet Felipe Gedoz op het veld van Waasland-Beveren nog een keertje aan de wedstrijd beginnen. De flankaanvaller gaf dan wel een assist op Jelle Vossen, maar verder deed het pijn aan de ogen.

We herinneren ons Gedoz nog goed, vlak na zijn aankomst bij Club Brugge. Akkoord, hij liep zich nu en dan eens vast. Akkoord, sommige ballen zijn de blauw-zwarte materiaalmeesters na één van zijn schoten nog steeds aan het zoeken.

Waar is de Felipe Gedoz van toen?

Maar Gedoz was wel beslissend. En dat is anno 2016 niet meer het geval. Sinds zijn blessure - Gedoz lag maanden in de lappenmand met pubalgie - heeft de flankaanvaller zijn niveau niet meer gehaald. 

En het werkt ook op de zenuwen van zijn ploegmaats. Jelle Vossen stond afgelopen zondag meermaals moederziel alleen, maar Gedoz ging tevergeefs de eigen kans. Vossen vroeg uitleg, Gedoz liep weg. 

Wil hij zich té hard bewijzen? Ja, dat kan! De Braziliaan aast op een basisstek bij Club Brugge om op die manier naar de Olympische Spelen in zijn thuisland te trekken. Hij werd vorig jaar alvast opgenomen in de ruime voorselectie van de Goddelijke Kanaries.

Maar het zal toch een pak beter moeten… Ondertussen hebben we één raad voor MPH. Haal Gedoz af het veld en gun de man een plekje op de bank. Het is zó jammer dat de Belgische fan daarvoor een genie als Lior Refaelov moet missen. Of dat een jonkie als Tuur Dierckx wordt afgeremd…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties