Dit Genkse rapport oogt dramatisch

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Dit Genkse rapport oogt dramatisch
Foto: © photonews

Als KRC Genk straks naast play-off 1 zou grijpen, is de reden daarvoor heel simpel te achterhalen. De Limburgers bakken er veel te weinig van op verplaatsing.

"We weten dat en we werken daaraan. We proberen resultaten neer te zetten", vertelde Peter Maes vorige week al. In eigen huis presteert Racing Genk op niveau, de supporters mochten al vaak vieren. Zeven overwinningen en één gelijkspel in 11 wedstrijden, ofwel 22 op 33. Degelijk en voldoende om zich een weg te banen naar de nacompetitie.

Op verplaatsing ogen de resultaten echter ronduit dramatisch. Dat beseffen de spelers zelf ook. De knop omdraaien wanneer buiten de Cristal Arena gevoetbald wordt, blijkt echter bijzonder moeilijk, zelfs met de steun van honderden enthousiaste supporters die telkens de verplaatsing maken.

Dramatisch uitrapport

Genk speelde tot dusver 12 keer op verplaatsing en kon daarvan amper 2 keer winnen, tegen Waasland-Beveren en OHL. Zes nederlagen en vier draws vervolledigen het uitrapport. 10 op 36 dus, veel te weinig voor een club als Genk. Bovendien vonden de jongens van Maes amper 8 keer de weg naar de netten in die 12 uitduels.

Kort samgevat: een degelijk thuisrapport, maar een dramatisch uitrapport. Het resultaat is dat, na het mislopen van PO1 vorig seizoen, er ook nu nog een groot vraagteken staat achter deelname aan de kampioenendans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties