Wie won de transferclash deze winter? "Standard!"

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 5 reacties
Wie won de transferclash deze winter? "Standard!"
Foto: © Photonews

De transferperiode is maandagavond afgesloten. Heel wat Belgische clubs haalden nieuwe versterkingen in huis. Voetbalkrant.com vroeg aan Franky Van der Elst welke ploeg de beste transfers deed en welke aanwinst de strafste is.

Het transferbeleid van de Rouches heeft alvast indruk gemaakt. "Standard is het sterkste uit de transferperiode gekomen. Voor de winterstop ging het ook al de positieve richting uit, maar na de winterstop maakte Standard toch indruk door tegen de meeste ploegen – op Gent na dan dat heel sterk is – te domineren.", opent Franky Van der Elst.

"Met Valdés haalden ze een zekerheid in doel, hoewel Hubert het niet slecht deed. Met Kosanovic en Scholz is er ook rust centraal in de verdediging. En dan voeg je daar nog Edmilson, Boschilia en Dompé aan toe die offensieve kwaliteiten brengen."

Dat Standard Valdés kon halen, vindt de voormalige Rode Duivel en Gouden Schoen een heel straffe stoot. "De strafste transfer vind ik Victor Valdés. Ik denk niet dat er al ooit een speler met het palmares van Valdez in België gespeeld heeft, de strafste speler ooit in de Jupiler Pro League, ook al is hij een doelman." 

Valdés is de strafste speler ooit in de Belgische competitie

En wat met Boussoufa? "Een van de meest spraakmakende aanwinsten is Mbark Boussoufa, zeker als je ziet wat het losmaakt in Gent. Of hij een goeie transfer is, moet nog blijken. Als hij fysiek ver staat, kan hij misschien snel wat speelminuten sprokkelen." 

"Mbark is geen speler die enkel op de flank blijft. Dus ik zie hem bij Gent eerder in een centrale rol kort bij Depoitre. Dat is zijn beste positie. Maar het zal niet makkelijk worden, want Gent draait goed en de plekjes zijn duur bij Vanhaezebrouck.", sluit de trainer van Roeselare af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties