Preud'homme wil een vaste basiself, deze dertien spelers moeten de plaatsen verdelen

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 42 reacties
Preud'homme wil een vaste basiself, deze dertien spelers moeten de plaatsen verdelen
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme gaat de rotatiepolitiek grotendeels overboord gooien. De Luikenaar wil met Club Brugge de titel najagen en gaat daarvoor een vaste basiself gebruiken. Maar welke spelers zullen dan ook effectief spelen?

"Ik ga meer en meer naar een vaste basiself evolueren", was Michel Preud'homme in DIT ARTIKEL heel duidelijk over de toekomst. De coach van Club Brugge kiest in de titelstrijd voor automatismen.

Onze Club Brugge-watcher kroop even in het hoofd van Preud'homme en kwam eruit met negen namen die - blessures, schorsingen en vormdipjes buiten beschouwing gelaten - altijd op het wedstrijdblad zullen staan.

Defensie én middenveld zijn gevormd

Ludovic Butelle, Thomas Meunier, Stefano Denswil, Bjorn Engels en Laurens De Bock. De defensie van Club Brugge staat op poten. Preud'homme is heel tevreden dat hij eindelijk zijn favoriete centrale duo kan uitspelen. De voorbije weken gaven hem overigens gelijk.

Ook op het middenveld is er geen discussie mogelijk. Timmy Simons is ook op 39-jarige leeftijd dé krijger, de kwaliteiten van Ruud Vormer zijn niet tegen te spreken en Hans Vanaken heeft zijn draai als vervanger van Victor Vazquez helemaal gevonden.

Maar vooraan...

Vooraan verwachten we dan weer nog steeds dat er regelmatig geschoven zal worden. Lior Refaelov is eigenlijk de enige die - genialiteit komt altijd boven water - zeker is van zijn plaats.

En MPH heeft luxeproblemen vooraan. Momenteel krijgen Abdoulay Diaby en José Izquierdo de voorkeur, maar met Jelle Vossen en Felipe Gedoz staan er gelijkwaardige kandidaten klaar om blauw-zwart over de streep te trekken. Een troef, als u het ons vraagt...

Welke aanvalslijn verkies jij bij Club Brugge? (er kunnen twee spelers aangeduid worden)

58%
47%
12%
77%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties