Odoi mag opgelucht ademhalen en kan Peter Maes in de ogen kijken

Odoi mag opgelucht ademhalen en kan Peter Maes in de ogen kijken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denis Odoi slikte in het slot van de spectaculaire wedstrijd tussen OHL en Lokeren (3-3) een rode kaart na een duel met Pierre-Yves Ngawa. Het Bondsparket vroeg een strenge straf, maar al bij al komt Odoi er goedkoop vanaf.

Maandag deed het Bondsparket een voorstel tot minnelijke schikking om Odoi voor 2 duels te schorsen + boete van 600 euro. De strafdagen zouden ingaan vanaf 17 februari, waardoor hij de matchen tegen Genk en Gent zou missen.

Daar was de linskachter - alsook de Wase club - het niet mee eens. Odoi is dan ook helemaal geen brute speler en zeker tegen zijn ex-club OH Leuven wilde hij niemand verwonden. Na de wedstrijd gaf de linksback immers al aan dat hij de rode kaart overdreven vond.

De Geschillencommissie had wel oren naar het quasi blanco strafregister van de linskachter van Lokeren en strafte Odoi absoluut niet zwaar. Hij komt er nu vanaf met een boete en een speeldag schorsing met uitstel. Hij kan dus dit weekend zijn ex-coach Peter Maes in de ogen kijken tijdens het treffen met de Limburgers uit Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties