Djuricic heeft zijn maatje bij paars-wit al gevonden: "Wij spreken dezelfde taal: voetbaltaal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Djuricic heeft zijn maatje bij paars-wit al gevonden: "Wij spreken dezelfde taal: voetbaltaal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie weken is Filip Djuricic nu bij Anderlecht en morgen mag hij al een belangrijke wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League bekampen. Dat hij aan de aftrap staat, daar twijfelt niemand aan. Want hij paste zich in sneltempo aan.

Djuricic, de jongen waar Herman Van Holsbeeck nog altijd trots op is - en terecht - dat hij hem bij Anderlecht kreeg, wordt uitvoerig opgevoerd door paars-wit. Ook voor het duel tegen Olympiakos, want hij speelde in een ver (voetbal)verleden (2007) nog een jaar als jeugdspeler verbleef.

"Van die periode herinner ik me niet zoveel meer, maar ik ben het voetbal natuurlijk wel blijven volgen en ik ken de verschillende Serviërs die er de dienst uitmaken, want ik speelde nog met hen bij de nationale ploeg? Milivojevic? Dat is een goeie vriend, maar we hebben nog niet over de match van morgen gepraat. Ik had het druk de laatste tijd", knipoogde Djuricic. "Maar voor mijn transfer sprak Luka wel heel positief over Anderlecht."

Milivojevic sprak heel positief over Anderlecht

Filip Djuricic

Druk om zich in te passen in de ploeg, maar de verliep wonderwel. "Ik wil tonen dat ik het verdien om in de ploeg te staan. Ik heb hard gewerkt om fysiek goed te staan na zolang niet spelen. Fysiek gaat het ook steeds beter."

Maar ook de samenwerking met de voorhoede is in korte tijd al héél goed geworden, vooral met één speler dan: Dennis Praet. "Ik spreek gaan Frans of Nederlands, maar ik spreek wel de voetbaltaal. En sommigen kunnen je beter verstaan dan anderen. Dennis is zo iemand. Zo iemand maakt het je makkelijker in het team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties