Reactie Vanhaezebrouck verrast en ziet één belangrijke oorzaak voor nederlaag Gent: “De Belgische arbitrage”

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 99 reacties
Vanhaezebrouck verrast en ziet één belangrijke oorzaak voor nederlaag Gent: “De Belgische arbitrage”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent ging woensdagavond onderuit tegen VfL Wolfsburg en daar zag coach Hein Vanhaezebrouck één belangrijk oorzaak voor: “De Belgische arbitrage”, aldus de oefenmeester van de landskampioen. Verklaar u nader, Hein…

“Duwen, trekken, met de armen zwaaien: in de Champions League mag het allemaal”, stak Vanhaezebrouck van wal op de persconferentie na Gent-Wolfsburg. “Alles is toegelaten en dat is veel makkelijker voor een Duitse ploeg dan voor een Belgische ploeg.”

"Spelers hadden veel harder in duel moeten gaan"

“In België is het op dat vlak toch een drama, hoor. Als je bij wijze van spreken in de richting van iemand blaast, is het al fout. Ik verwijt niemand iets, alleen mijn spelers. Zij hadden de knop moeten omdraaien en veel harder in duel moeten gaan tijdens deze wedstrijd. Maar ik heb er begrip voor, want ze zijn dat niet gewoon.”

Vanhaezebrouck heeft dan ook een warme oproep voor de arbitrage in België in petto. “Iedere keer als ik aankaart dat er in de Jupiler Pro League veel te streng wordt gefloten, dan word ik teruggefloten."

"Maar het is toch iets waar men in België eens serieus moet over nadenken. Als je vandaag dat verschil tussen de Belgische competitie en de Champions League niet hebt gezien, dan moet je wel een blinde zijn”, besloot Vanhaezebrouck.

0% kans -

Hein Vanhaezebrouck

De kansen van Gent in de Champions League zijn nu wel erg klein: "Als we zo spelen, dan maken we 0% kans. Als we in Wolfsburg eerst kunnen scoren, dan worden ze misschien nog nerveus. Maar het zal beter moeten: alle 11 zullen ze beter moeten zijn."

Mogelijk krijgen enkele andere spelers een basisplaats in Duitsland: "Onze wissels hebben wel gerendeerd, dat is iets om mee te pakken naar de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties