Herstelwerken Hiddink: De opmars van Chelsea uitgelicht

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 5 reacties
Herstelwerken Hiddink: De opmars van Chelsea uitgelicht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leicester City staat op kop, Tottenham staat tweede en Chelsea staat twaalfde. De landskampioen stond nog niet zo lang geleden in the drop zone, maar kan nu zelfs nog Europees spelen. Wij zochten naar oorzaken van 'Herstelwerken Hiddink'.

Chelsea staat momenteel twaalfde met 33 punten, West Ham United dat zevende staat heeft er 40. Dat betekent dat het verschil maar zeven punten is. Perfect overbugbaar dus, zeker als je weet dat er nog 36 punten te verdienen zijn.

Bizar, want wie The Blues voor nieuwjaar nog zag spelen, schrok zich een hoedje. Het spel was belabberd, de spelers toonde geen inzet en de coach... Jah die had last van zijn alombekende 'derde seizoen-syndroom'. Tijd voor Hiddink dacht Abramovich.

Toen Guus Hiddink het overnam vlak voor Kerstmis, was het direct raak. Chelsea kon nog eens winnen. Nadien leken ze vertrokken, maar de motor sputterde te pas en te onpas. Ondanks het feit dat Hiddink maar 18 op 30 haalde met The Blues, hebben ze sinds zijn komst niet meer verloren in de competitie.

Chelsea bekert als vanouds

Verder stoten ze nog door in de F.A. Cup en hebben ze nog een kans om verder te gaan in de Champions League. Ok, 2-1 verlies in Parijs is niet geweldig, maar op Stamford Bridge kan alles.

Bovendien speelde Chelsea bij momenten goed voetbal. Dat was ook al te zien tegen Newcastle vorig weekend. The Magpies werden overklast en kregen een 5-1 pandoering om de oren.

Oorzaken

Eigenaardig toch, want Hiddink speelt vrij wel met dezelfde ploeg als Mourinho deed. Waarom gaat het nu dan beter? Verandering van spijs doet eten, is de meest voor de hand liggende verklaring.

Maar Hiddink heeft gekozen voor organisatie met daarin een zeer solide John-Obi Mikel. Mikel speelt bijna alles sinds de komst van de Nederlander en doet het niet slecht. Ook Willian en Diego Costa lijken bevrijd.

Zwart schaap i.p.v. Rode Duivel?

Maar als Chelsea nog Europees voetbal wilt halen dan zal het zijn Belgische goudhaantje terug in vorm moeten krijgen. Eden Hazard krijgt bakken kritiek in Engeland en iedereen schreeuwt om een transfer.

Maar dat is maar tijdelijk. Want als hij het matchritme terugvindt dan zal niemand hem nog weg willen. Een Hazard in vorm is wat Chelsea nodig heeft en als dat gebeurt, dan kunnen ze nog heel wat potten breken daar in Londen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties