Reactie Coach Wolfsburg geloofde niet in Buffalo's: "Ik was niet bang van Gent"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 13 reacties
Coach Wolfsburg geloofde niet in Buffalo's: "Ik was niet bang van Gent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel zijn ploeg in de slotfase nog twee doelpunten incasseerde, maakte de coach van VfL Wolfsburg – Dieter Hecking – zich nooit zorgen. Dat vertelde de Duitse oefenmeester na afloop van de Champions League-match.

“We hadden 80 minuten lang overwicht, maar verzuimden om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. We konden nochtans de 0-4 scoren”, aldus Hecking na de match. “Ik ben tevreden over mijn spelers, want ze hebben het goed gedaan.”

Dat zijn ploeg alsnog ineenstortte in de slotfase, was natuurlijk minder positief. “Dat klopt. Maar als je in de Champions League een heenwedstrijd kan afsluiten met een 2-3-overwinning, dan moet je daar tevreden mee zijn. Ik wilde met een goede uitgangspositie naar Duitsland, en dat is ook het geval.”

"90 minuten lang scherp zijn"

Zelfs toen het 2-3 werd, twijfelde Hecking geen seconde aan een goede afloop. “Of ik bang was dat er nog een derde Gentse treffer zou vallen? Neen. Ik hoopte tot het allerlaatste moment dat we zelf nog een vierde treffer zouden maken.”

“Nu is het zaak dat we de terugwedstrijd heel geconcentreerd aanvatten. We zullen 90 minuten lang scherp moeten zijn”, besloot de coach van de Wolven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties