Overzicht EL: Belangrijk doelpunt Chadli, Liverpool scoort niet

Manuel Gonzalez

Niet alleen het Astridpark mocht op donderdagavond Europees voetbal verwelkomen. Tegelijk met de wedstrijd van Anderlecht begonnen ook op zeven andere velden duels in de 1/16e finales van de Europa League.

Augsburg - Liverpool 0-0

Afgelopen weekend was Liverpool bijzonder goed bij schot, maar The Reds hadden beter een doelpuntje gespaard voor de Europa League. Het bleef 0-0 op het veld van Augsburg. Origi viel halfweg de tweede helft in, Mignolet speelde de volledige wedstrijd.

Valencia - Rapid Wien 6-0

Wél goed bij schot waren de spelers van Valencia. Op de verjaardag van Gary Neville stond het na 35 minuten al 5-0 in Mestalla. In de slotfase deed Rodrigo er nog eentje bij. Santi Mina was de enige die twee keer kon scoren. Ook Negredo, Dani Parejo en André Gomes zagen hun naam op het scorebord verschijnen.

Olympique Marseille - Athletic Bilbao 0-1

Het werd vier op vier voor de Spaanse ploegen in de Europa League. Naast Valencia, Sevilla en Villarreal won ook Athletic. Misschien wel de strafste prestatie, want de Basken waren de enige vertegenwoordigers van La Liga die op verplaatsing speelden. Aduriz scoorde een absolute wereldgoal. Batshuyai viel even later in, maar kon het tij niet keren.

Fiorentina - Tottenham 1-1

Tottenham voetbalde een uitstekende uitgangspositie bijeen op het veld van Fiorentina. Chadli zette de bezoekers vanop de stip op voorsprong, maar Bernardeschi zorgde na de pauze voor de gelijkmaker. Alderweireld en Chadli mochten starten, Dembélé viel in.

Villarreal - Napoli 1-0

Een mindere uitgangspositie is er voor Napoli. Dat kreeg in de slotfase nog een doelpunt te slikken op het veld van Villarreal. Denis Suarez zorgde in minuut 82 voor de enige treffer. Dries Mertens speelde de volledige wedstrijd.

FC Midtjylland - Manchester United 2-1

Ook Europa is geen succesverhaal voor Louis Van Gaal. Manchester United verloor nu ook in Denemarken. Tot overmaat van ramp viel De Gea geblesseerd uit. Zijn vervanger Romero deed het uitstekend, maar kon de nederlaag niet voorkomen: het werd 2-1 voor de thuisploeg.

18/02/2016 19:00Fiorentina - Tottenham1-1
18/02/2016 19:00Borussia Dortmund - FC Porto2-0
18/02/2016 19:00Anderlecht - Olympiakos Piraeus1-0
18/02/2016 19:00FC Midtjylland - Manchester United2-1
18/02/2016 19:00Sevilla - Molde FK3-0
18/02/2016 19:00Villarreal - Napoli1-0
18/02/2016 19:00Saint-Etienne - FC Basel3-2
18/02/2016 21:05Sion - Braga1-2