Zijn Alderweireld en co titelkandidaat met Tottenham? Wij vroegen het aan een kenner: "Ja, maar onder voorbehoud"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Zijn Alderweireld en co titelkandidaat met Tottenham? Wij vroegen het aan een kenner: "Ja, maar onder voorbehoud"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tottenham Hotspur maakt een uitzonderlijk sterk jaar door in Engeland en de ploeg van Mauricio Pochettino is zelfs nog in de running voor de titel in de Premier League. Maar zijn The Spurs ook écht een titelkandidaat? Wij vroegen het aan kenner Dave Peters.

Peters, voormalig radio-presentator bij MNM en bekend van zijn boeken In de ban van de bal, volgt de verrichtingen van Tottenham op de voet. Peters heeft zoals hij het zelf uitlegt ‘een zwak voor de mooie kleuren en de mooie clubhistorie van The Spurs.

Als volger van het Engelse voetbal en Tottenham in het bijzonder, is Peeters natuurlijk goed geplaatst om het elftal van Mauricio Pochettino op de rooster te leggen. Voetbalkrant.com legde hem enkele vragen voor.

Hoe komt het dat Tottenham dit jaar zo sterk is?

“Het is onverhoopt dat Tottenham het dit seizoen zó goed doet. Het is een beetje een samenloop van omstandigheden. Een club als Tottenham heeft altijd een beetje geluk nodig bij het samenstellen van zijn kern. Ik doel dan op de ontbolstering van Dele Alli en een Harry Kane die weet te bevestigen na een sterk jaar.”

“Dat heeft Tottenham nodig, want het heeft nooit een Robin van Persie in zijn kern gehad. Wel waren er altijd spelers zoals een Van der Vaart, een Modric en noem maar op. Maar jaarlijks een Maradona of een Pele vastleggen, dat zit er voor The Spurs natuurlijk niet in.”

Is Tottenham nu een titelfavoriet?

“Gezien de laatste ontwikkelingen moet je natuurlijk ‘ja’ zeggen. Maar ik zeg dat toch nog onder voorbehoud, hoor. Tottenham slaagde er de voorbije jaren niet in om een constante in zijn prestaties te leggen. Het is niet omdat dat voorlopig wél lukt, dat het zo zal blijven tot het einde van het seizoen.”

“Maar… Het zou voor een club als Tottenham héél mooi zijn om de titel te veroveren. Er is de historie van de club, er is het nieuwe stadion dat eraan komt… Maar anderzijds: iedereen gunt het ook Leicester City van harte om de titel te pakken, hé.”

Wanneer is het seizoen van Tottenham geslaagd?

”Nu komt de cruciale fase van het seizoen eraan. Nu zullen de mannen zich van de jongens onderscheiden. Als Tottenham bij de eerste vier eindigt, dan mag het in mijn ogen al spreken van een topseizoen.”

En... Hoe goed is Dele Alli?

“Goh… Wat hij doet, is waanzinnig. Zijn aangeboren talent en het feit dat hij voorlopig niet bezwijkt onder de druk, is knap. Andere jongens zouden verkrampen wanneer ze tegen Manchester City moeten spelen, maar hij niet."

“En op die manier weet Alli zich te onderscheiden van de rest. Hij doet gewoon zijn ding, ook in de topwedstrijden. De supporters vinden het niet zo fijn dat hij soms op de bank zit, maar ze moeten begrijpen hij nu en dan een beetje rust nodig heeft, hé. Of Tottenham hem gaat kunnen houden? Daniel Levy (de voorzitter, nvdr.) is geen uil. Hij staat sterk in zijn schoenen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties