Anderlecht kijkt in eigen rangen voor vervanger Praet: extra inspanning voor Djuricic

Anderlecht kijkt in eigen rangen voor vervanger Praet: extra inspanning voor Djuricic
Foto: © photonews

Anderlecht ziet komende zomer Dennis Praet vertrekken. Herman Van Holsbeeck bevestigde dat de club zal meewerken om hem een grote club te zoeken. Maar dan blijft natuurlijk het geval van zijn opvolging, want Praet blijft - zelfs met hoogtes en laagtes - een belangrijke speler.

Er circuleren al heel wat namen. Zelfs die van Kostas Fortounis, die gisteren nog de tegenstander was met Olympiakos. Maar Anderlecht gaat het eerst en vooral niet zo ver zoeken. De bedoeling was immers om Praet dit seizoen als '10' uit te spelen, maar door de komst van Djuricic is hij definitief naar de flank 'verbannen'.

Nieuwe rechterflank

Daar speelt hij echter zeker niet slecht. De bedoeling van Anderlecht is dan ook om een rechterflankaanvaller te gaan zoeken volgende zomer. Dat was zelfs al de bedoeling deze winter, maar in extremis sprong de transfer van Carlos Mané van Sporting Lissabon af.

De 'nummer 10' heeft paars-wit immers al in huis: Filip Djuricic. En binnen de club klinkt het nu dat ze een serieuze financiële inspanning willen doen om de Serviër te houden. Die is immers nog jong genoeg (24) om later door te verkopen met winst, dus het zou een berekend risico worden.

Acht miljoen... of minder?

De afkoopsom die circuleert is acht miljoen euro, maar we horen ook dat die som nog bijlange niet vastligt. Er is dus nog ruimte voor onderhandeling. Een serieus percentage op de doorverkoop zou één van de opties zijn. Maar andere opties, zoals een eerste optie op bepaalde Anderlecht-spelers is ook mogelijk.

In ieder geval heeft men bij Anderlecht in korte periode gezien dat ze met Djuricic een speler in huis hebben waar het publiek, het bestuur en de trainersstaf achterstaat. In zulke gevallen wil men bij Anderlecht wel al eens een extraatje doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties