KBVB en 1895 zorgen voor liefst 10.000 extra tickets op EK

KBVB en 1895 zorgen voor liefst 10.000 extra tickets op EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA begon twee weken terug met de toewijzing van de tickets voor de Belgische supportersvakken voor de wedstrijden van de Rode Duivels. Maar die verliep niet zoals aanvankelijk vooropgesteld. De KBVB drong aan bij de Europese voetbalbond en krijgt nu 10.000 extra tickets.

De KBVB en UEFA zijn samen tot een akkoord gekomen rond een verkoopperiode voor extra tickets voor EURO 2016. In deze verkoop zullen die supporters die volgens de Fanclub 1895 prioritisering recht hadden op tickets deze aangeboden krijgen.

Wat betreft de drie wedstrijden van de groepsfase en de ‘Round of 16’ zullen de extra tickets aangeboden worden aan de prijs van categorie 3 (55 €). Voor de verdere rondes zullen tickets aangeboden worden aan categorie 2 en 1. Het gaat in totaal over 10.000 extra tickets.

Extra verkoopsronde

Enkel supporters die in vorige verkoopperiode naast één of meerdere tickets grepen, zullen een mail ontvangen om opnieuw te bestellen. De beschikbare tickets worden aangeboden in 2 groepen, op basis van Fanclub 1895 ranking. Bij deze verkoopperiode zal er gewerkt worden met het principe first-come, first-served.

De KBVB heeft dagenlang met de UEFA onderhandeld omtrent de toewijzing van de tickets voor UEFA Euro 2016. Om een oplossing te vinden voor zij die geen (of te weinig) tickets bevestigd hebben gekregen, geen bankkaart failure hadden en volgens hun ranking normaal gezien wel tickets hadden moeten hebben, was het verkrijgen van extra tickets de enige oplossing.

"UEFA bevestigde dat het al zeker extra tickets zal vrijmaken voor onze drie groepswedstrijden", gaf de supportersfederatie daarover meteen aan. Nu krijgen ze dus een mooie oplossing in de vorm van 10.000 extra tickets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties