Analyse Het heilig huisje van Anderlecht: aan Tielemans mag niet geraakt worden

Het heilig huisje van Anderlecht: aan Tielemans mag niet geraakt worden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Youri Tielemans heeft de laatste maanden veel tijd op de bank doorgebracht, maar zelf heeft hij nog geen kritiek liggen spuien naar bestuur of trainersstaf. Maar de situatie is wel explosief, want Tielemans kan in de ogen van de fans niks verkeerd doen.

Tielemans staat boven alle kritiek verheven bij de supporters van Anderlecht. Jong, zelf opgeleid, een potentieel waar elke voetballer jaloers op is en tevens een jongen uit de buurt van Anderlecht. Perfect tweetalig ook en een intelligente knaap. Al die factoren maken dat de middenvelder 'untouchable' is bij het paars-witte publiek.

Nummer vier in pikorde

Wat we vandaag in ons reactiesysteem allemaal te lezen kregen, was echter de waarheid geweld aan doen. Inderdaad, Tielemans heeft een immens talent, maar momenteel lost hij de verwachtingen simpelweg niet in.

"Hasi maakt hem kapot" en "Wat een kapitaalsvernietiging", lazen we. Hasi heeft Tielemans een hele tijd de hand boven het hoofd gehouden, maar het wil gewoon niet draaien dit seizoen. Ligt dat aan het spelsysteem? Aan Tielemans zelf? Of aan de grotere druk die er gepaard gaat met op je 18de al een halve routinier te zijn?

We laten het allemaal in het midden. Objectief gezien verdient Tielemans op dit moment zijn plaats in de basis niet. Met Badji, Defour en Dendoncker (als hij fit is) zijn er drie jongens die hun basisplaats op basis van prestaties meer verdienen. Defour gaat er elke keer 100% voor, Badji brengt iets bij dat Anderlecht miste en Dendoncker toonde zich veel constanter.

Heilige drievuldigheid

Maar aan Tielemans mag niet geraakt worden, net als aan Suarez of aan Vanden Borre. 'De heilige drievuldigheid'. Drie héél goeie voetballers waar we ook fan van zijn, maar op een gegeven moment moet je keuzes maken op basis van objectieve criteria.

Dat er aan Tielemans niet geraakt mag worden, is volgens ons 'BS'. Tielemans moet in de tijd die hij krijgt, bewijzen dat hij beter is dan de drie voorgenoemde spelers. En op dit moment: nee, dat is hij niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties