Een loodzwaar competitieslot voor Genk, maar: "We hebben een voordeel"

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Een loodzwaar competitieslot voor Genk, maar: "We hebben een voordeel"
Foto: © SC

Racing Genk zit momenteel perfect op koers voor een plek in play-off 1. Maar in de laatste 3 speeldagen kan er nog veel gebeuren en net nu oogt het programma van de Limburgers loodzwaar.

Je zou kunnen zeggen dat KRC Genk de competitie afsluit met een mini play-off 1. De troepen van Peter Maes moeten het nog opnemen tegen achtereenvolgens Club Brugge, Standard en Oostende. Een gigantische opdracht en bovendien zijn de resultaten van Genk tegen clubs uit de top van de rangschikking niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Om die redenen had Genk heel graag drie punten gepakt in Lokeren. "We wisten dat we definitieve stappen konden zetten", blikt Thomas Buffel terug. "We hadden die punten nodig", weet ook Bizot.

"Het is een voordeel dat wij nog 2 keer thuis spelen en in eigen huis kunnen we toch altijd wat meer", benadrukt Buffel. "We pakten een punt tegen Lokeren en daardoor houden we Charleroi af. Bovendien hebben onze concurrenten ook nog een zwaar programma. Zo moet Standard het nog opnemen tegen Anderlecht."

Vrijuit voetballen

En dus zet de aanvoerder zijn ploegmaats op scherp. "Iedereen moet voor elkaar door het vuur gaan. We moeten een goed blok vormen en op sommige momenten moeten we nog wat meer oog voor elkaar hebben. We hebben enkele snelle jongens met kwaliteiten die het verschil kunnen maken."

Doelman Bizot hoopt nu maar dat zijn ploegmaats met het hoofd vrij tussen de lijnen komen in de drie resterende toppers. "We hebben nog drie zware matchen voor de boeg. Ik hoop dat we vrijuit kunnen voetballen en zo onze kwaliteiten kunnen tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties