OH Leuven had zinnen gezet op Oostende-speler: "Maar degradatievoetbal is ook geen pretje"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende
| 0 reacties
OH Leuven had zinnen gezet op Oostende-speler: "Maar degradatievoetbal is ook geen pretje"
Foto: © Photonews

Niels De Schutter mocht afgelopen zondag nog eens een keertje meespelen bij KV Oostende. De Oost-Vlaming beukte mee de poort naar eerste klasse open, maar is één van de slachtoffers van de ontwikkeling van de club.

Gohi By Cyriac, Joseph Akpala, David Rozehnal, Franck Berrier,… De bank van KV Oostende zag er afgelopen zondag indrukwekkend uit. En toch koos Yves Vanderhaeghe voor Niels De Schutter om de punten thuis te houden tegen KAA Gent.

”Ik heb tijdens de winterstage een heel goed gesprek gehad met de coach”, vertelt De Schutter. ”Ik heb hem toen gezegd dat ik klaar zou zijn als hij me nodig had. En ik moet eerlijk zijn: die twaalf minuten van afgelopen zondag deden heel veel deugd.”

Het niveauverschil bij de beloften is hallucinant groot

Niels De Schutter

Het was dan ook al van begin september - de bekerwedstrijd tegen Antwerp FC uitgezonderd - dat Schuttie nog eens tussen de krijtlijnen stond. ”Ik speel dan wel mee met de beloften, maar het niveauverschil is hallucinant groot. Al heb ik die wedstrijden wel nodig.”

Het contract van De Schutter bij de Kustboys loopt aan het einde van het seizoen af, maar KVO heeft een optie om die overeenkomst met twee seizoenen te verlengen. ”Ik weet momenteel niet waar mijn toekomst ligt.”

OH Leuven en STVV

”OH Leuven informeerde voor het seizoen nog over een transfer. Ik had wellicht meer gespeeld, maar degradatievoetbal is ook geen lachertje. Ook STVV was een optie in januari, maar dat zag ik niet zitten. Mijn vriendin is zwanger en ik zou in Limburg moeten gaan wonen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties