Riou reageert op beschuldigingen en schuwt harde woorden niet
Redactie
| 1 reacties

Riou reageert: "Ik heb nooit op matchen in België gewed"

Riou reageert op beschuldigingen en schuwt harde woorden niet
Foto: © photonews

OHL-aanvoerder Romain Reynaud en zijn ploegmaat Rudy Riou belandden vorige week in het oog van de storm. Beide heren werden ervan beschuldigd gegokt te hebben op de wedstrijden van OHL.

Eerder gaf Reynaud al aan dat er niets van aan is en dat beide spelers overwegen om een klacht in te dienen. Riou reageerde nu met scherpe bewoordingen in RTBF-programma La Tribune.

Er is veel verzonnen. Romain en ik voelen ons verontwaardigd, en we voelen walging tegenover dat artikel geschreven door een pseudo-journalist." Hij gaat nog een stap verder. "Gezien de timing lijkt het alsof er een poging tot destabilisatie achter zit.

"Ik heb nooit op matchen in België gewed" - Rudy Riou

Reynaud gaf toe dat hij regelmatig gokte, zelfs op wedstrijden van de beloften van OHL, maar nooit op wedstrijden die hij zelf speelde. Het verhaal van Riou is anders.

"Ik heb nooit op matchen in België gewed en nog veel minder op een wedstrijd waarin ik zelf speelde." Het is overigens verboden om te wedden op matchen van de eigen ploeg. Dat staat in het contract van beide spelers, al was Riou zich daar tot vandaag blijkbaar niet bewust van.

"Romain ging ervan uit dat het voor matchen van de beloften wel mocht" - Rudy Riou

Reynaud duidelijk ook niet en hij beging dus wel een fout. "Romain ging ervan uit dat het voor matchen van de beloften wel mocht. Maar hij heeft nooit op een nederlaag gewed, altijd op een zege!"

Beide spelers kwamen in het oog van de storm terecht. "Ik lees dat ik zou gokken, dat ik zou bekend hebben, dat ik met de politie gepraat zou hebben... Ik ben in een mediastorm beland. En je moet het gewoon ondergaan."

Riou bedankt technische staf en fans van OHL

"Ik wil wel de technische staf en de fans van OH Leuven bedanken, want zij zijn mij door dik en dun blijven steunen. Ik zit hier nu om mijn naam te zuiveren in de media. En daarnaast wil ik dat ook doen op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties