Supportersvereniging Tene Quod Bene zet volgende stap: verkiezing bestuur

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Supportersvereniging Tene Quod Bene zet volgende stap: verkiezing bestuur
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De vzw Tene Quod Bene streeft naar supportersinspraak en/of -participatie bij KFCO Beerschot-Wilrijk. De vereniging wil binnenkort de volgende stappen zetten.

Tijdens een persconferentie werden de plannen toegelicht. Het doel is duidelijk: een geloofwaardige vorm van supportersafvaardiging, om inspraak te krijgen op het hoogste niveau van de club. Concreet: het zitje in de raad van bestuur, dat op 16 september vrijkomt en voorbehouden is voor een supportersvertegenwoordiger, bemachtigen.

Eerst moest Tene Quod Bene de kaap van duizend betalende leden overschrijden, wat probleemloos lukte. De volgende stap is de organisatie van verkiezingen. Op 9 april zal een 13-koppig bestuur gekozen worden.

Verkiezingen vallen samen met topper tegen Oosterzonen

Die datum is niet toevallig. Op die dag staat de topper tegen Oosterzonen immers op het programma. Er wordt dan ook veel volk verwacht, ideaal om een echte "stembusgang" te organiseren.

Op de persconferentie was ook het clubbestuur aanwezig. Walter Damen nam het woord. "Deze verkiezingen zijn in de Belgische- en wellicht zelfs Europese voetbalwereld een volstrekt unieke oefening in democratie. Als club houden wij hiermee onze belofte van drie jaar geleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties