Anderlecht krijgt moeilijke tegenstander voorgeschoteld, maar hoe lastig gaat het worden?

Anderlecht krijgt moeilijke tegenstander voorgeschoteld, maar hoe lastig gaat het worden?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lot heeft beslist. Anderlecht moet in de volgende ronde Shakhtar verslaan om door te stoten richting de finale. Laat de leider uit de Oekraïnse competitie nu net één van de moeilijkste tegenstanders zijn.

Met de Oekraïnse ploeg heeft Anderlecht niet de gemakkelijke tegenstander gekregen die ze ongetwijfeld graag wilden. Los van het feit dat Shakhtar een goed elftal kan opstellen, is het ook een erg lastige verplaatsing vanuit Brussel. Donetsk speelt zijn matchen niet in eigen stadion maar in Lviv, wegens de oorlog in Oost-Oekraïne.

Eén keer verloren in eigen competitie

In de eigen Vysjtsja Liha, de eerste klasse van Oekraïne, gaat het de ploeg alvast voor de wind. Ze staan aan de leiding met zes punten voorsprong op eerste achtervolger Dinamo Kiev. De ploeg heeft dit seizoen nog maar één keer verloren. Anderlecht is dus alvast gewaarschuwd.

Belangrijkste spelers

De ploeg heeft een traditie van veel onbekende Brazilianen aan te kopen en die dan door te verkopen met veel winst. Een voorbeeld daarvan is Alex Teixeira die afgelopen mercato de overstap maakte voor 50 miljoen naar de Chinese competitie.

De opvallendste namen zijn Darijo Srna en Eduardo. Eduardo zal u voornamelijk kennen van bij Arsenal. Hij werd daar, net als Wasilewski bij ons, het slachtoffer van een verschrikkelijke beenbreuk. Srna speelt al sinds 2003 in Oekraïne. Hij is daar, net zoals bij zijn nationale ploeg, aanvoerder.

Tegenstanders

Donetsk is een van de ploegen die uit de Champions League komt. In een groep met Real Madrid, PSG en Malmö eindigden ze derde. In de afgelopen ronde gaven de Oekraïners Schalke 04 partij. De Duitsers moesten echter hun meerdere erkennen in Shakhtar dat met 0-0 en 0-3 duidelijk sterker bleek.

Successen in Europa

Shakhtar kende in haar recente geschiedenis één Europees hoogtepunt. In 2009 wonnen ze de toenmalige UEFA-cup (nu Europa League) door in de Finale Werder Bremen te verslaan. Wat dat betreft is het bij Sporting langer geleden, maar ze hebben wel meer Europese bekers in hun prijzenkast staan.

Conclusie

De conclusie van het verhaal is dat Shakhtar torenhoog favoriet is. Al is er een oud cliché dat zegt: een match moet altijd gespeeld worden. Wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt weten we op 17 maart, na de return in Brussel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties