Peter Van der Heyden over vaste waarde Club Brugge: "Hij heeft grote stappen vooruit gezet, nu komt het er écht uit"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Peter Van der Heyden over vaste waarde Club Brugge: "Hij heeft grote stappen vooruit gezet, nu komt het er écht uit"
Foto: © Photonews

Vorig weekend kende hij dan misschien wel een mindere wedstrijd tegen KRC Genk, toch heeft Laurens De Bock grote stappen gezet in zijn ontwikkeling. De linksachter is niet meer weg te denken bij Club Brugge, zo ziet ook Peter Van der Heyden.

Van der Heyden was jaren aan een stuk de vaste linksachter van blauw-zwart, en is dus goed geplaatst om de prestaties van De Bock onder het vergrootglas te leggen. De oud-Rode Duivel moet spontaan terugdenken aan de beginperiode van De Bock, als we hem de naam van verdediger voorleggen.

"Impact bij Club Brugge véél groter dan bij Sporting Lokeren"

Peter Van der Heyden

“Hij had een inloopperiode nodig, toen hij pas bij Club Brugge aankwam. Maar goed, dat is ook normaal, hé. Hij was toen nog heel jong en het feit dat hij enkele rode kaarten pakte, heeft natuurlijk niet in zijn voordeel gespeeld op dat moment.”

“Je komt dan in een negatieve spiraal terecht en dan kan het even duren vooraleer je terug top bent. Daar komt nog eens bovenop dat de impact véél groter is bij een topclub. Hij kwam van Lokeren, maar bij Club wordt alles met argusogen gevolgd.”

"Laurens De Bock volwassen geworden? Ja, dat denk ik wel"

Peter Van der Heyden

Maar ondertussen staat De Bock er wel zo goed als iedere wedstrijd. “Hij heeft bewezen dat hij die positie van linksachter bij een topclub goed kan invullen."

"Als je bij Club Brugge een grote drive aan de dag legt en de wil toont om voor elke bal te gaan… Tja, dan kan je niet veel verkeerd doen voor de fans, hé”, merkt Van der Heyden op.

“Koppel dat dan aan enkele hoogstandjes, zoals in die match tegen Gent en het publiek draagt je op handen. Je moet gewoon je eigen ding doen, je eigen speelstijl behouden en hard werken. Dat is toch wat ik altijd deed.”

Van der Heyden ziet tegenwoordig ook een andere De Bock. “Volgens mij heeft hij ook op mentaal vlak grote stappen vooruit gezet. Volwassen geworden? Dat denk ik wel, ja. Die maturiteit komt ook met de jaren én met de wedstrijden. En hij heeft toch al een groot aantal wedstrijden op de teller staan. Je zag altijd al dat hij het in zich had, maar nu komt het er ook écht uit”, besluit Van der Heyden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties