Financiële problemen voor Antwerp FC? Geen nood, licentie (voor 1A) is niét in gevaar!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 56 reacties
Financiële problemen voor Antwerp FC? Geen nood, licentie (voor 1A) is niét in gevaar!
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het gaat Antwerp FC voor de wind. Op het sportieve gebied is dat overduidelijk, maar Eddy Wauters zaait opnieuw paniek over de bankrekening van het stamnummer één.

"Antwerp FC is virtueel failliet", blaast de voormalige voorzitter van Antwerp FC - lees het artikel HIER na - hoog van de toren. "Er is geen cent om de rekeningen te betalen. De kans is dus klein dat ik mijn geld ooit zal terugzien."

De Great Old werd in het verleden al meermaals in verband gebracht met financiële moeilijkheden. Bovendien kan Antwerp - met de licentie voor volgend seizoen in het achterhoofd - zo'n speculaties missen als kiespijn.

Nog geen officiële communicatie van Licentiecommissie, maar we verwachten geen problemen

Antwerp FC

Maar de fans en spelers mogen op beide oren slapen. Zonder ongelukken - en dan bedoelen we dat rood-wit de promotie moet afdwingen op het veld - speelt Antwerp volgend seizoen opnieuw in de Belgische hoogste voetbalklasse.

"We hebben nog geen officiële communicatie gekregen van de Licentiecommissie", klinkt het bij de Great Old. "Maar we verwachten helemaal geen problemen in ons dossier." Ook onze redactie kan dat nieuws bevestigen.

Het is geen geheim dat er schulden zijn in Deurne-Noord, maar de komst van Patrick Decuyper heeft er voor gezorgd dat alles in kaart werd gebracht én dat er een afbetalingsplan (tot 2020, nvdr.) werd opgesteld.

Bovendien waren er de voorbije maanden ook geen voortekenen voor zo'n eventuele nachtmerrie. Antwerp FC kreeg geen enkele sanctie opgelegd. Integendeel: ook in januari werd nog een (kleine) buslading spelers aangevoerd.

Geen sancties, geen zorgen

We nemen ter besluit graag het voorbeeld van een doorsnee bedrijf. Is zo'n onderneming meteen failliet als er enkele openstaande facturen zijn? Gelukkig niet. Anders hadden we met z'n allen geen werk meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties