Eén tweedeklasser is nu al zeker van profvoetbal volgend seizoen: Antwerp FC!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 14 reacties
Eén tweedeklasser is nu al zeker van profvoetbal volgend seizoen: Antwerp FC!
Foto: © photonews

In de Proximus League wordt dezer dagen een heuse strijd gevoerd om de eerste acht plaatsen. Ondertussen is er één team dat al zeker is van profvoetbal volgend seizoen: Antwerp FC.

Na het seizoen komt er een heuse competitiehervorming. België zal over 24 profclubs beschikken, verdeeld over twee competitie: 1A en 1B. Dat wil natuurlijk zeggen dat elke tweedeklasser-met-ambitie moet knokken voor een stek bij de eerste acht.

Ondertussen is er één team dat al zeker van profvoetbal. Antwerp FC won afgelopen zaterdag van KMSK Deinze en kan daardoor niet meer uit die top acht tuimelen. Voor de volledigheid: de licentie moet natuurlijk worden gehaald.

Er zijn nog vijf speeldagen af te werken in de Proximus League. Met andere woorden: er zijn nog vijftien punten te verdienen. De Great Old heeft momenteel een voorsprong van zestien punten op Lierse SK.

De conclusie is dus simpel: het stamnummer één mag nog een vrije val maken en acht keer verliezen, ook in het slechtste scenario is profvoetbal een feit. Al zullen de champagneflessen momenteel niet ontkurkt worden op de Bosuil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties