Round-up na de reguliere competitie: wat een wisselvallig seizoen voor Standard, gelukkig was er de bekerwinst

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Round-up na de reguliere competitie: wat een wisselvallig seizoen voor Standard, gelukkig was er de bekerwinst
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit erop, tijd om terug en vooruit te blikken. Wat verwachten de spelers/coaches van PO 1 en PO 2? Vandaag: Standard.

7e Standard

Standard kende een erg turbulent seizoen. De Luikse club begon dramatisch aan het seizoen, trainer Slavoljub Muslin werd ingeruild voor Yannick Ferrera, maar op een gegeven moment prijkten de Rouches zelfs even op de allerlaatste plaats.

Té wisselvallig, gelukkig was er bekerwinst

Vanaf oktober-november werd de wederopstanding ingezet en aan het begin van 2016 leek Standard écht wel nog een kandidaat voor een deelname aan play-off 1. Enig probleem: de troepen van Ferrera bleken ook na de jaarwisseling té wisselvallig en zo grepen ze naast een plaats in de top zes.

Een moeilijk seizoen dus voor Standard, al maakte de eindzege in de beker van vorige week zondag héél veel goed. De club uit de Vurige Stede heeft nu al een ticket voor de Europa League op zak en kan play-off 2 dus met een gerust hart aanvatten. Er hoeft natuurlijk niets meer.

"Misschien geven we jongeren de kans"

Yannick Ferrera

Toch wil Ferrera nog niet over vakantie spreken, al beseft hij dat het een bizarre situatie is. “Het is nog te vroeg om daar nu al over te spreken. We zijn nu al zeker van de poules van de Europa League en dus heeft play-off 2 geen belang meer voor ons. Het zijn eigenlijk wedstrijden zonder inzet.”

“We zullen wel zien hoe we die play-offs gaan aanvangen. Misschien zullen we wel een paar jongeren de kans geven om zich te tonen”, besloot Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties