Blessuregolf bij Duivels gaat onverminderd verder: nog een aanvaller naar huis, extra verdediger onzeker

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 8 reacties
Blessuregolf bij Duivels gaat onverminderd verder: nog een aanvaller naar huis, extra verdediger onzeker
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is een ware blessuregolf aan de gang bij de Rode Duivels. Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Vincent Kompany en Eden Hazard gaven al eerder forfait, deze week vielen met Origi, Benteke en nu ook Carrasco nog een hele resem spelers uit. En er zijn nog enkele onzekerheden.

Alsof de blessures van de laatste paar dagen nog niet voldoende waren is nu ook Yannick Carrasco out voor het treffen met Portugal. "Hij heeft nog te veel last van de enkel en in samenspraak met de medische staff en Atlético Madrid hebben we besloten om hem terug te sturen naar Madrid", gaf assistent-bondscoach Vital Borkelmans aan.

Opnieuw een aanvallend ingestelde speler buiten strijd dus bij de Rode Duivels. En ook in de verdediging zijn er twijfels. Met Alderweireld - Lombaerts - Denayer - Vermaelen stond de defensie al bijna op het wedstrijdblad, maar Toby Alderweireld is onzeker.

"Hij heeft last van de kuit en we zullen moeten zien hoe dat zal evolueren. We bekijken straks met de dokter hoe het met hem gesteld is, daarna kijken we verder om hem eventueel morgen na te sturen. Ook Simon Mignolet heeft last van de kuit, maar hij kon gewoon trainen."

Dan toch goed nieuws te melden? "Thorgan Hazard trainde vandaag voor 80% mee. We gaan afwachten of hij geen reactie krijgt, maar zijn herstel gaat op zich goed", aldus Borkelmans. "En Dembélé en Mertens hebben meegetraind en zijn fit. Zij kunnen dus spelen, voorlopig roepen we geen vervangers op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties