Hoe verlopen de voorbereidingen van de EK-favorieten?

Sean Raab
| 0 reacties
Hoe verlopen de voorbereidingen van de EK-favorieten?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De resultaten van onze directe concurrenten hebben we met argusogen gevolgd, maar hoe zit het met de voorbereidingen van de topfavorieten enkele maanden voor de afreis naar Frankrijk?

Frankrijk

Gastland Frankrijk heeft hun favorietenrol in de voorbereiding waargemaakt. In de oefeninterland tegen Nederland kwamen de Fransen al snel aandringen, met een 0-2 voorsprong tot gevolg. Het werd uiteindelijk nog een zuinige 2-3 zege nadat de Nederlanders terug waren gekomen. Maar de intense flitsen vroeg in de wedstrijd en de kwaliteit van Griezmann bleven nazinderen.

Die vroege flitsen waren in de thuismatch tegen Rusland ook te zien. Na 8 minuten scoorde Leicester-sensatie N'Golo Kanté na een uitgespeelde aanval. Dimitri Payet knalde een geweldige vrije trap binnen in zijn eerste wedstrijd voor zijn land en ook Kingsley Coman maakte een indrukwekkend doelpunt. Frankrijk staat mentaal scherp, oogt fris en heeft honger naar meer.

Duitsland

In 2015 kregen de weltmeisters wat tegenslagen te verduren met nederlagen tegen de VS, Ierland en Frankrijk, en thuis een teleurstellende gelijkspel tegen Australië. Bondscoach Joachim Löw wou dus in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Engeland en Italië weer vertrouwen scheppen bij het Duitse volk. Tegen Engeland gaven ze een 2-0 voorsprong uit handen en de harde kritiek volgde.

Gelukkig voor de Duitsers werd het verlies snel vergeten met een uitstekende prestatie tegen Italië. Die Mannschaft zette de Azzurri aan de kant met een overtuigende 4-1. Bastian Schweinsteiger geraakte in training geblesseerd en het is onzeker of hij meegaat deze zomer. Toch ziet het middenveld van Duitsland er onverslaanbaar uit: Kroos, Khedira, Ozil, Müller, Reus, Götze, Draxler, ... keuze genoeg voor Löw.

Spanje

Spanje stelde teleur in hun voorbereiding naar het EK toe. Twee gelijke spelen tegen Italië (1-1) en Roemenië (0-0) hebben de Spanjaarden niet veel hoop gegeven op een eventuele EK-titel. Na een zeer tegenvallende WK-campagne in 2014 maakten ze in 2015 ook wisselvallige periodes mee met verliespartijen tegen Frankrijk, Duitsland, maar ook Slovakije. Spanje heeft een overvloed aan kwaliteit op het veld, alleen ontbreekt er wat overtuiging en creativiteit in de recentste wedstrijden.

Engeland

Een kleine kanshebber op de titel is Engeland. Het jong talent in de ploeg vloeit over, maar gaat het ook leiden tot goede resultaten? Tegen Duitsland (2-3) zagen we een Engeland dat kan vechten en ze deden het met stijl. Aanvallend snel, creatief en dodelijk. Maar verdedigend onstabiel, onzeker en onervaren.

In de wedstrijd tegen Nederland viel de Engelse verdediging zwaar door de mand. Veel opties lijkt Roy Hodgson ook niet echt te hebben centraal achterin. De Engelsen missen een echte leider in de defensie. Maar met het jong aanvallend geweld van Dele Alli, Harry Kane en Ross Barkley krijgen de supporters hoop dat ze de tegenstanders kunnen overtreffen.

Wie zie jij als favoriet voor het EK?

64%
9%
0%
9%
18%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties