Vergeten voetballers: We kennen ze niet allemaal, maar er voetballen wel 207 Belgen in het buitenland

Pieter De Clerck
| 6 reacties
Vergeten voetballers: We kennen ze niet allemaal, maar er voetballen wel 207 Belgen in het buitenland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kompany, De Bruyne, Denayer,.. De ijst van Belgische voetballers die hoge toppen scheren in het buitenland, lijkt elk jaar langer te worden. Maar voor elke ronkende naam zijn er minstens twee vergeten Belgen bij een buitenlandse club aan de slag. We nemen een greep uit die enorme vijver.

Maar liefst 207 Belgische spelers komen uit voor een profclub over de landsgrenzen. Van Rusland over Roemenië helemaal tot in IJsland. Onze jongens zitten werkelijk overal. Hieronder volgt een lijstje van vier opvallende vergeten Belgen.

Jeroen Simaeys: Krylja Sovetov Samara, Rusland

Velen onder jullie herinneren zich deze speler nog wel. Hij speelde zowel voor Club Brugge als voor Genk vier jaar in de eerste ploeg. Begin vorig jaar besloot Simaeys dat het tijd was voor een Russisch avontuur. Hoewel zijn nieuwe club promoveerde, heeft Simaeys op persoonlijk vlak niet veel reden tot euforie. Hij verzamelde over twee seizoenen heen nog maar 13 basisplaatsen.

Roland Lamah: Ferencvárosi TC, Hongarije

Lamah maakte in 2006 zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. Drie jaar later mocht hij voor het eerst spelen als Rode Duivel. In die ploeg stond hij zij aan zij met mannen als Hazard, Alderweireld en Dembélé. Na omzwervingen langs Italië, Nederland en Groot-Brittannië, belandde Lamah vorig seizoen in Hongarije. Dit seizoen wist de aanvaller er al 6 keer te scoren.

Jeanvion Yulu-Matondo: Oțelul Galați, Roemenië

Wat gebeurt er met spelers die enkele jaren bij een Belgische topclub spelen om daarna geruisloos van de radar te verdwijnen? Die belanden in Roemenië. Dat is alleszins het scenario waarin Yulu-Matondo terecht kwam. Tussen 2004 en 2007 speelde de man van Congolese afkomst nog voor Club Brugge. In zijn laatste seizoen daar scoorde hij nog negen keer, maar vanaf dan ging het stilletjes bergaf met zijn carrière.

Jérémy Serwy, FH Hafnarfjördur, IJsland

Serwy begon zijn voetbalcarrière bij Sporting Charleroi. Na een passage bij Zulte Waregem, belandde hij bij White Star Brussels. Daar werd hij weggeplukt door Borussia Dortmund, toch een grote vis in het Europese voetbal. Zijn carrière schoot eindelijk uit de startblokken zou je denken, maar niets was minder waar. Serwy kon de verwachtingen nooit inlossen en speelt nu in het anonieme IJsland.

Aan welke vergeten voetballers in het buitenland denken jullie? Laat het ons weten in een reactie en dan nemen wij misschien wel nog eens contact met hem op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties