Deze Rode Duivels moeten denken aan een transfer om international te blijven

Maarten Pottie
| 3 reacties
Deze Rode Duivels moeten denken aan een transfer om international te blijven
Foto: © photonews

Het Europees kampioenschap komt eraan en dan moeten onze Rode Duivels vol aan de bak. Maar de transferperiode komt ook in zicht en een paar Belgen kunnen beter van club wisselen als ze international willen blijven.

Thomas Vermaelen

Vermaelen kwam dit seizoen nog maar tien keer op het terrein in La Liga voor Barcelona. De broze verdediger is natuurlijk vaak geblesseerd, maar zelfs als hij fit is komt hij amper aan spelen toe. Momenteel is hij nog belangrijk voor Wilmots, maar nog een seizoen op de bank en in de tribune zitten, zouden daar wel eens een einde aan kunnen maken.

Manchester United

Adnan Januzaj zijn uitleenbeurt aan Dortmund was geen succes en ondertussen is hij al terug in Manchester, waar hij weinig krediet over heeft bij Louis Van Gaal. Over Marouane Fellaini lijkt LVG niet goed te kunnen beslissen of hij hem nodig heeft of niet. Big Fella speelde dit seizoen 892 minuten in de Premier League, maar moet door zijn uniek profiel niet vrezen voor zijn positie als international onder Marc Wilmots. Januzaj is zijn plaatsje bij België ondertussen kwijt en moet aan spelen toekomen als hij er terug bij wil geraken.

Kevin Mirallas

Mirallas speelde dit seizoen mee in 21 wedstrijden voor Everton, maar geraakt gemiddeld niet aan 45 minuten per match, al hebben blessures en schorsingen hier ook mee te maken. Hij beseft zelf dat dit zijn kansen bij de nationale ploeg beïnvloed. Deze winter zei hij nog dat hij meer speelkansen wou of een transfer, ondanks dat hij pas in augustus een nieuw contract ondertekend had.

Nacer Chadli

In tegenstelling tot Mousa Dembélé, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld heeft Chadli het moeilijk om zich helemaal door te zetten bij Tottenham. In de Premier League voetbalde hij dit jaar 869 minuten bijeen, verspreid over 22 wedstrijden. Ook bij de Rode Duivels begint hij meestal op de bank, misschien kan een transfer daar verandering in brengen?

Belgische jongens

Sven Kums, Laurent Depoitre, Steven Defour, Björn Engels, Youri Tielemans,... Een heleboel smaakmakers uit de Jupiler League leunen dicht aan bij de Rode Duivels, maar zijn er soms wel bij en dan weer niet. Een stap naar het buitenland zou voor deze spelers het verschil kunnen maken tussen af en toe international zijn of een vast onderdeel van Wilmots zijn kern worden.

Het hangt af van Klopp

Divock Origi, Christian Benteke en Simon Mignolet vormen een Belgische connectie bij Liverpool. Ze worden daar echter regelmatig in vraag gesteld en dat is sinds de komst van Jürgen Klopp niet echt veranderd. Als blijkt dat er niet genoeg vertrouwen is voor volgend seizoen, zouden de Belgen misschien aan vertrekken moeten denken om international te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties